Buletin de presă, 5 noiembrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 5 noiembrie 2023 - IPJ Suceava
Material lemnos confiscat de polițiști

În săptămâna 30.10. – 04.11.2023, polițiștii au identificat în trafic 12 transporturi ilegale de material lemnos fiind aplicate sancțiuni contravenționale și procedându-se la confiscarea lemnului transportat ilicit

La 04.11.2023, ora 13.10, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta în timp ce desfășurau activitatea de patrulare pe str. Peciște din com./sat Pojorâta, au efectuat semnal de oprire unei autoutilitare care se deplasa către com. Sadova.
La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 39 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc, care nu a putut prezenta pentru control documentele specifice de transport pentru materialul lemnos – lemn foc, tăiat la diferite diametre și lungimi.
Urmare a celor constatate s-a procedat la interogarea în baza de date INSPECTORUL PĂDURII, ocazie cu care s-a constatat că pentru materialul lemnos transportat nu există aviz de însoțire.
În continuare, autoutilitara a fost condusă la Atelierul de Producție Sadova, unde materialul lemnos transportat a fost inventariat, rezultând cantitatea de 2,84 m.c. lemn foc esență molid și un prejudiciu de 437 lei. Totodată, aceeași cantitate a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Pojorâta.
S-a procedat la confiscarea materialului lemnos rezultat, fiind depozitat la Atelierul de Producție Sadova și dat în custodie pădurarului din cadrul O.S. Pojorâta. De asemenea, a fost încheiat și procesul verbal de contravenție prin care conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 1.000 lei în baza art. 19 alin. 2 lit. a din Legea 171/2010.


Prevenirea violenței în familie – Prioritate a polițiștilor suceveni. Solicită ordinul provizoriu de protecție!

La data de 04.11.2023, ora 22.05, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat cu privire la faptul că, fratele său de 36 ani, i-a dat afară din locuință pe el și pe mama sa.
În urma verificărilor efectuate de către echipajul de poliție deplsat operativ la fața locului, s-a constatat că la data de 04.11.2023, în jurul orei 21.30, apelantul și mama acestuia, se aflau la locuința în care aceștia locuiesc în chirie, situată pe raza orașului Vicovu de Sus. La un moment dat, la imobil a sosit fratele apelantului, respectiv bărbatul de 36 de ani, care se afla în stare de ebrietate și a început să provoace scandal alungându-i pe mama și fratele său din locuință, moment în care aceștia au părăsit locuința întrucât le-a fost teamă ca scandalul să nu degenereze.
Apelantul și mama acestuia nu au fost victime ale vreunei infracțiuni și nu au dorit să depună plângere penală pentru săvârșirea unei infracțiuni față de bărabtul de 36 de ani.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite de către mama apelantului a rezultat faptul că există risc iminent asupra vieții, sănătății și integrității corporale a persoanei vătămate și a fiului acesteia, așadar, în cauză s-a procedat la emiterea ordinului de protecție provizoriu împotriva bărbatului de 36 ani, pe o perioadă de 5 zile, ordin ce a fost adus la cunoștința agresorului
Întrucât bărbatul de 36 ani se afla într-o stare avansată de ebrietate, acesta a fost evacuat și internat la Spitalul Municipal Rădăuți – Secția Psihiatrie.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 04.11.2023, în jurul orei 09.20, o femeie de 70 ani, din orașul Milișăuți, loc. Bădeuți, a condus autoturismul pe str. Tudor Vladimirescu din mun. Rădăuți, având direcția de deplasare spre str, Volovățului. Când a ajuns în intersecție cu sens giratoriu dintre străzile str. Tudor Vladimirescu și str. Bogdan Vodă a acroșat pe un bărbat de 63 ani, din com. Volovăț, care circula pe bicicletă.
În urma impactului conducătorul bicicletei a suferit leziuni ușoare și a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi i s-a recoltat o probă biologică de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți. Conducătorul bicicleteii a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 04.11.2023, în jurul orei 10.35, un bărbat de 35 ani, din com. Brodina, a condus autoturismul pe str. Petru Rareș din mun. Rădăuți și a intrat în coliziune ușoară cu autoturismul condus de către un bărbat de 72 ani, din mun. Rădăuți. În încercarea de a evita coliziunea și ca urmare a impactului produs între cele două vehicule, șoferul de 72 ani a efectuat un viraj spre stânga, a pătruns pe spațiul verde și apoi pe trotuar, acroșând-o pe o femeie de 21 ani, ce se deplasa în calitate de pieton și care împingea un cărucior în care se afla un minor în vârstă de un an și o lună.
Ca urmare a producerii evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a femeii de 21 de ani și a fiului său minor.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabiliri alcoolemiei. Conducătorii auto au fost testați și cu aparatul Drager Drugtest în vederea depistării consumului de substanțe psihoactive, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 04.11.2023, ora 19.30, un bărbat de 37 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe Str. Mihail Sadoveanu din mun. Câmpulung Moldovenesc, s-a dezechilibrat și a căzut. Ulterior, s-a prezentat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc pentru a i se acorda îngrijiri medicale.
Biciclistul a fost testat cu etilometru, rezultatul fiind de 1,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 05.11.2023, ora 01.37, Poliția mun. C-lung Moldovenesc a fost sesizată de către cadrele medicale din cadrul UPU a Spitalului mun. Câmpulung Moldovenesc despre faptul că la sediul unității medicale s-au prezentat două persoane care declară verbal faptul că au suferit vătămări corporale ca urmare a implicării acestora într-un eveniment rutier.
Având în vedere aceste aspecte, echipajul s-au deplasat la unitatea medicală, unde au constatat că la data de 04.11.2023, în jurul orei 22.30, o tânără de 20 de ani, din sat Colacu, com. Fundu Moldovei, în timp ce conducea autovehiculul pe DC 88 com. Sadova, jud. Suceava, ajunsă într-o curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă, moment în care autovehiculul a fost proiectat în albia râului Sadova.
Întrucât în urma producerii evenimentului, atât conducătoarea auto cât și pasagerul de pe locul din dreapta față a autoturismului, nu resimțeau leziuni, aceștia au părăsit locul accidentului.
Totodată, tatăl conducătoarei auto, a ridicat autoturismul de la locul producerii evenimentului.
La data de 05.11.2023 ora 01:20 atât conducătoarea auto cât și pasagerul, întrucât au început să resimtă unele dureri ca urmare a producerii accidentului, s-au prezentat la sediul U.P.U. din cadrul Spitalului mun. C-lung Moldovenesc, în vederea acordării de îngrijiri medicale unde au fost diagnosticați cu leziuni ușoare.
Conducătoarea auto a fost testată alcoolscopic, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesteia i s-a recoltat o mostră biologică de sânge în vederea determinării concentrației alcoolice din sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.


Dosar penal la regimul rutier – NU consumați alcool și vă urcați la volan!

La 04.11.2023, ora 11.25, polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce efectuau activități de patrulare și supraveghere a traficului rutier pe D.C. din satul Udești, comuna Udești, au procedat la oprirea în trafic a autoturismului condus de un bărbat de 37 ani, din comuna Udești, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducere fără permis” și ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.


Dosare penale pentru conducere fără permis sau conducerea unor vehicule neînmatriculate întocmite de către polițiști în cadrul Acțiunii Blocada

La data de 04.11.2023, ora 22.55, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, în timp ce se aflau în cadrul acțiunii tip Blocada, pe raza localității Pătrăuți – DJ208V, au procedat la oprirea unui autoturism cu numere de înmatriculare provizorii.
Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind un tânăr în vârstă de 20 de ani, cu domiciliul stabil în sat/com. Pătrăuți.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date specifice s-a constatat faptul că numerele de înmatriculare provizorii sunt expirate.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui autovehicul neînmatriculat”.


La data de 04.11.2023, ora 23.30, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, în timp ce desfășurau activități în cadrul acțiunii tip Blocada, au oprit pentru control autoturismul condus de către un tânăr de 20 ani, din com. Păltinoasa, care nu este posesor de permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de ,,conducere fără permis”.


La 04.11.2023, ora 23.45, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţionau în cadrul acțiunii tip Blocada, pe D.J.209C din interiorul localității Măzănăești, au oprit pentru control autoturismul care se deplasa pe direcția loc. Berchișești către municipiul Suceava, condus de către un bărbat de 46 ani, din mun. Suceava, care figurează ca având permisul de conducere reținut, pe perioada 05.09.2023-03.12.2023.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată”.


La 04.11.2023, ora 23.35, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, în timp ce ce se afla în cadrul acțiunii tip Blocada, pe raza localității Pătrăuți - DJ208V, au procedat la oprirea autoturismului condus de către un tânăr de 21 ani, din com. Stroiești, care nu figurează ca fiind posesorul vreunui permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de ,,conducere fără permis”.
Mai nouă Mai veche