Contrabandă cu plicuri pentru șobolani și saci cu fungicide, în Vama Vicovu de Sus. Dosare penale întocmite de polițiștii de frontieră

Contrabandă cu plicuri pentru șobolani și saci cu fungicid, în Vama Vicovu de Sus. Dosare penale întocmite de polițiștii de frontieră
Doi cetățeni, unul român și celălalt ucrainean, sunt cercetați după ce la intrarea în România, prin PTF Vicovu de Sus, în autovehiculele acestora au fost descoperite substanțe toxice.

Luni, 13 noiembrie 2023, în jurul orei 13.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, un cetățean român, domiciliat pe raza județului Suceava. Bărbatul în vârstă de 37 de ani, conducea un autoturism Opel, înmatriculat în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali a efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, în urma controlului au fost descoperite în portbagaj 13 plicuri, în total 2.600 grame de substanțe toxice utilizate împotriva rozătoarelor, bunuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Câteva ore mai târziu, în același punct de trecere, s-a prezentat tot pe sensul de intrare în țară, un cetățean ucrainean, în vârstă de 60 de ani, conducând un microbuz Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina. Și în acest caz, la controlul de frontieră efectuat de echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali au fost descoperiți printre bagajele personale ale șoferului patru saci, a câte 10 kilograme fiecare, cu substanțe toxice, fungicide.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată și transportul și tranzitul de substanțe și preparate periculoase.
Otravă șoareci, șobolani
Fungicid
Mai nouă Mai veche