Polițiștii au făcut din nou curățenie pe drumurile din județul Suceava. Peste 50 de permise de conducere au fost reținute în weekend

Polițiștii au făcut din nou curățenie pe drumurile din județul Suceava. Peste 50 de permise de conducere au fost reținute în weekend
În acest weekend, polițiștii rutieri au desfășurat pe lângă activitățile asociate condițiilor meteo și acțiuni cu efective sporite pentru prevenirea accidentelor rutiere. Au fost vizați în special șoferii care consumă alcool și substanțe interzise și care pun astfel în perocol siguranța rutieră.

În cadrul acțiunilor au fost ridicate în total peste 50 de permise de conducere și au fost tesatați cu aparatele etilotest și drugtest aproape 1.000 de șoferi.

Din păcate au fost din nou identificați șoferi care au consumat alcool sau substanțe interzise.

{inAds}
La data de 18.11.2023, ora 22:20, având în vedere planul de acțiune BLOCADA al Poliției Municipiului Rădăuți, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Calea Cernăuți din municipiul Rădăuți, județul Suceava, polițiștii rutieri au oprit pentu control un autoturism care se deplasa dinspre comuna Dornești către municipiul Rădăuți, județul Suceava.
La volanul autoturismului susmenționat a fost identificat un tânăr în vârstă de 25 de ani, din municipiul Rădăuți, județul Suceava.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (2) din Codul Penal.


La data de 18.11.2023, ora 22:23, patrula de ordine și siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce acționa în baza planului de acțiune „Blocada”, pe raza municipiului Rădăuți, a oprit pe strada Calea Cernăuți, autoturismul condus de un bărbat domiciliat în comuna Dornești, sat Dornești, județul Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemiei de 0,48 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți în vederea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.
În cauză, lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.


La data de 19.11.2023, ora 00:10, în timp ce polițiștii din cadrul S.P.R. 9 Șcheia desfășurau activități în cadrul Acțiunii Blocada pe D.J. 178 de pe raza comunei Ilișești, jud. Suceava, au efectuat semnal regulamentar de oprire acustic și luminos, autoturismului condus de către un bărbat din comuna Ciprian Porumbescu, jud. Suceava.
Deoarece șoferul emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,55 mg/l aclool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean Sfântu Ioan cel Nou Suceava unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările sunt continuate de lucrătorii S.P.R. 9 Șcheia, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) Cod Penal.


La data de 19.11.2023, orele 01.35, polițiștii din cadrul SPR5 Dărmănești în timp ce desfășurau activități în cadrul Acțiunii Blocada pe raza sat/com. Todirești, jud. Suceava, pe DJ178A, au oprit autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, cu domiciliul în orașul Cajvana, jud. Suceava.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul afișând o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date specifice s-a constatat faptul că șoferul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Bărbatul a fost condus la sediul Spitalului Clinic de Urgență SF. „Ioan cel Nou” Suceava, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” fapte prev şi ped. de art 335 alin. (1) și art. 336 alin. (1) din Codul Penal, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii din cadrul SPR 5 Dărmănești.


La data de 19.11.2023, ora 01:45, polițiștii din cadrul Poliției orașului Broșteni, în timp ce desfășurau activități în cadrul Acțiunii Blocada, au identificat în trafic pe str. Bistriței, din orașul Broșteni, Jud. Suceava, o persoană de sex masculin în vârstă de 28 ani din sat Holda, or Broșteni, jud Suceava, care conducea autoturismul și care emana halenă alcoolică.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la UPU Vatra Dornei în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului faptă prev și ped art 336 alin 1 Cod penal.


În ziua de 17.11.2023, ora 1030, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp desfășurau activități în cadrul Acțiunii Blocada pe DN. 17, în afara localității Gura Humorului, au observat un autoturism care se deplasa în mod sinuos pe DN. 17, din direcţia Gura Humorului către loc Păltinoasa, fără ca șoferul să poarte centura de siguranță.
Având în vedere cele constatate, s-a procedat la efectuarea semnalelor de oprire regulamentare, conducătorul auto conformându-se.
Cu ocazia opririi, la volanul autovehiculului a fost depistat un bărbat de 33 ani, domiciliat în com. Păltinoasa, sat Capu Codrului, singur în autovehicul.
Aceasta a înmânat documentele personale şi cele ale autoturismului, printre care şi permisul de conducere eliberat de autorităţi străine, ocazie cu care s-a procedat la efectuarea de verificări pentru a-i stabili autenticitatea, întrucât prezenta dubii în ceea pe priveşte autenticitatea sa.
S-a efectuat verificări în baza de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că șoferul nu figurează cu permis de conducere.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ. Totodată a fost testat cu aparatul DrugTest,rezultatul fiind negativ pentru toate substanțele psihoactive.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals şi complicitate la comiterea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale”.


La data de 17.11.2023, orele 23.30, în timp ce polițiștii SPR 7 Malini se aflau pe raza sat/com Malini, str. Dispensarului, desfășurând activități în cadrul Acțiunii Blocada, au observat un autoturism care se deplasa haotic, motiv pentru care s-a procedat la oprirea acestuia.
S-a solicitat conducatorului auto să înmâneze actele sale și ale autovehiculului, stabilindu-se că este un bărbat de 25 ani, din sat Paraie, com. Malini și este posesor de permis de conducere valabil.
Întrucat conducatorul auto emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să sufle în aparatul etilotest, dar acesta a refuzat.
Având in vedere aceste aspecte, bărbatul a fost condus la Spitalul Mun. Falticeni pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracțiunii „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substante”.
Mai nouă Mai veche