Socrii primarului Cherecheș prinși în flagrant când mituiau un judecător ca să-și scape ginerele de pușcărie

Două persoane au fost reţinute de procurorii DNA, după ce ar fi încercat să dea o sumă de bani rudei unui judecător pentru ca acesta să pronunţe o soluţie favorabilă într-un dosar de corupţie, a informat, joi DNA.

Surse judiciare au precizat că ar fi vorba despre socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care ar fi oferit mita uneia dintre judecătoarele din completul care soluţionează dosarul în care edilul este acuzat de luare de mită.

{inAds}
Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Serviciului teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de joi, a două persoane (soţ şi soţie), în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită.

Pe 25 octombrie, în contextul în care ginerele lor, primarul Cătălin Cherecheș, era judecat într-un dosar de corupţie, aflat în faza apelului, soacra ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, şi s-ar fi oferit să achiziţioneze o afacere pe care aceasta din urmă o deţinea în judeţul Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 - 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite, precizează sursa citată.

Procurorii spun că această „ofertă” iniţială ar fi fost valabilă doar în condiţiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunţe o sentinţă favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care ginerele inculpatei era judecat pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Ulterior, arată DNA, luni, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiaşi martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remişi după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare.

„În contextul menţionat, miercuri, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj-Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soţul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soţiei sale transportul atât în vederea 'rezolvării problemei' la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro”, arată anchetatorii.

Joi, cei doi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează DNA.
Mai nouă Mai veche