VIDEO 15 percheziții în județele Suceava și Neamț, într-un dosar de contrabandă cu țigări

15 percheziții în județele Suceava și Neamț, într-un dosar de contrabandă cu țigări
La data de 16 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au pus în executare 15 mandate de percheziție domiciliară, în județele Neamț și Suceava, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie - noiembrie 2023, cinci persoane cu vârste între 38 și 56 de ani, din Neamț, ar fi comercializat țigarete, susceptibile a fi provenite din contrabandă, nemarcate sau marcate necorespunzător.

{inAds}
În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 31.808 lei, 1.380 de euro și 417.600 de țigarete (20.853 de pachete).

De asemenea, a fost descoperit și un autoturism despre care există bănuiala că ar fi fost folosit la săvârșirea infracțiunilor, fiind indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul unității de poliție, pentru audiere, iar două persoane, de 47, respectiv 56 de ani, din Neamț, au fost reținute, pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliție Română.

Mai nouă Mai veche