Ajutoare totale de peste 150.000 de lei distribuite de Crucea Roșie Suceava în luna decembrie

An de an, luna decembrie este una plină de activități prin care Crucea Roșie Suceava încearcă să aducă bucurie și să însenineze viață persoanelor vulnerabile și a celor mai puțin norocoși.

Astfel, în cadrul programului Banca de alimente, care se desfășoară de mai bine de 10 ani în parteneriat cu Carrefour, prin muncă și participarea voluntarilor Crucii Roșii Suceava, au fost colectate și distribuite pachete alimentare pentru aproximativ 150 de familii care reunesc peste 300 persoane. De asemenea, în parteneriat cu autorități locale, au fost distribuite 2.800 tichete sociale unui număr de 186 familii nevoiașe, valoarea ajutorului fiind de 150 lei pentru o familie.

Tot în această luna, au fost distribuite pachete alimentare (ulei, zahăr, făînă, conserve, biscuiți) unui număr de 176 familii de cetățeni ucrainieni (480 persoane din care 170 copii) care sunt stabilite în Suceava.
{inAds}
La Rădăuți se află singură Tabăra pentru refugiați încă deschisă de pe teritoriul României. La solicitarea ISU și a autorităților, Crucea Roșie a asigurat masă pentru persoanele cazate în această tabăra începând cu 1 august 2023, asigurând un număr de 3.110 porții zilnice complete până în dată de 16 decembrie. Crucea Roșie a obținut o nouă finanțare pentru a continuă să susțină financiar masă persoanelor refugiate din tabăra, astfel că în dată de 17 decembrie 2023 a fost semnat un nou protocol de colaborare pentru alte 2.120 meniuri.

Valoarea totală a ajutoarelor acordate în această perioada persoanelor defavorizate din județul Suceava, precum și pentru ajutorarea cetățenilor refugiați din Ucraina a depășit 155.000 lei (peste 31.000 euro).

Nu în ultimul rând, continuă construcția Secției de Recuperare PostCovid de la Gură Humorului, clădire la care Crucea Roșie Suceava contribuie cu 2.440.000 lei (aproximativ 500.000 euro). Nouă secție a început să capete contur, clădirea fiind ridicată, urmând că în scurt timp să se înceapă lucrările la interior.
Mai nouă Mai veche