Biciclist surdo-mut accidentat de un autoturism, la Vicovu de Sus

Sâmbătă, 23 decembrie 2023, în jurul orei 17:10, Dumitru M., de 23 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a condus autoturismul Volkswagen Sharan pe strada Ștefan cel Mare din localitate, din direcția Vicovu de Jos către Putna, iar în momentul efectuării manevrei de depășire a bicicletei nu a păstrat o distanță laterală suficientă față de Ionică C., de 45 de ani, din orașul Vicovu de Sus, care se deplasa pe partea stângă a străzii Ștefan cel Mare, în calitate de biciclist, în aceeași direcție de deplasare, acroșându-l.

Victima nu era echipată în mod corespunzător, nu purta vestă reflectorizantă, iar bicicleta nu avea mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-florescente. De asemenea victima este surdo-mută.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, care a fost diagnosticat de către echipajul SMURD sosit la fața locului cu „traumatism membru stâng prin accident rutier”.
{inAds}
Conducătorul auto și biciclistul au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind negativ, fiind conduși la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde li s-a recoltat câte o probă biologică de sânge.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămarea corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche