Bijuterii și ceasuri de 120.000 de lei furate dintr-o locuință din cartierul Zamca al municipiului Suceava. Suspect reținut după patru luni de investigații

Bijuterii și ceasuri de 120.000 de euro furate dintr-o locuință din cartierul Zamca al municipiului Suceava. Suspect reținut după patru luni de investigații
Polițiștii judiciariști din cadrul Biroului Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava au documentat activitatea infracțională și au administrat material probator inclusiv prin desfășurarea unei percheziții domiciliare, într-un dosar penal privind o faptă de furt cu prejudiciu mare sesizată la data de 17 august 2023, când o femeie a reclamat sustragerea dintr-o locuință situată în cartierul Zamca al municipiului Suceava a unor ceasuri și bijuterii în valoare de aproximativ 120.000 lei.

În urma probatoriului administrat de către lucrătorii Biroului Investigații Criminale al Poliției Municipiului Suceava, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspectul Andrei Alexandru J., de 35 de ani, domiciliat în comuna Brodina, județul Suceava, recidivist, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Luni, 11 decembrie 2023, în urma activităților informativ-operative și de cercetare penală realizate de lucrătoprii Biroului Investigatii Criminale, suspectul a fost identificat pe raza orașului Vicovu de Sus. 
{inAds}
În urma audierii, față de suspect s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. 

Totodată, s-a efectuat o percheziție domiciliară la locuința din Suceava folosită de suspect, ocazie cu care s-au ridicat mai multe bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

În cursul zilei de marți suspectul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Valoarea prejudiciului creat în dauna persoanei vătămate a fost evaluată la suma de 120.000 lei (bijuterii, ceasuri).

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Mai nouă Mai veche