Buletin de presă, 12 decembrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 12 decembrie 2023 - IPJ Suceava

Bărbat bănuit de săvârșirea unui furt cu prejudiciu de 120.000 lei reținut de polițiști și încarcerat în arestul IPJ Suceava

Polițiștii judiciariști din cadrul Biroului Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava au documentat activitatea infracțională și au adminsitrat material probator inclusiv prin desfășurarea unei percheziții domiciliare, într-un dosar penal privind o faptă de furt cu prejudiciu mare sesizată la data de 17.08.2023, când o femeie a reclamat sustragerea dintr-o locuință situată în mun. Suceava, a unor ceasuri și bijuterii în valoare de cca. 120.000 lei.
În urma probatoriului administrat de către lucrătorii Biroului Investigații Criminale al Poliției Municipiului Suceava s-a dispus continuarea urmăririi penale față de persoana bănuită de comiterea faptei, respectiv un bărbat de 35 ani, domiciliat în com. Brodina, jud. Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1, lit. d, alin. 2 lit. b din Codul Penal cu aplic. art. 41 alin. 1 din Codul Penal, având în vedere starea de recidivă.
{inAds}
În data de 11.12.2023, în urma activităților informativ-operative și de cercetare penală realizate de polițiștii Biroului Investigatii Criminale, nărbatul de 35 de ani a fost identificat pe raza orașului Vicovu de Sus. În urma audierii, față de acesta s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.
Totodată, s-a efectuat o percheziție domiciliară la locuința din Suceava folosită de bărbatul de 35 de ani, ocazie cu care s-au ridicat mai multe bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.
În cursul zilei de 12.12.2023, bărbatul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 228 alin.1, art. 229 alin. 1 lit. d), alin. 2 lit. b) din Codul Penal, cu aplic. art. 41 alin. 1 din Codul Penal.


Noi transporturi ilegale de material lemnos confiscate de polițiști

La data de 11.12.2023, în jurul orei 12.40, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, desfășurând activități specifice pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, a oprit pentru control pe DJ 209 K, raza comunei Marginea, județul Suceava, autoutilitara condusă de către un bărbat din comuna Sucevița, județul Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale.
Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că șoferul transporta materiale lemnoase, respectiv lemn foc fag, iar în continuare s-a procedat la interogarea aplicației SUMAL CONTROL, rezultând că pentru mijlcul de transport identificat exista generat un aviz de transport.
S-a constatat însă faptul că materialele lemnoase trasnportate nu aveau proveniență legală, deoarece transportatorul nu a activat în aplicația SUMAL 2.0. Avize, butonul ”START TRANSPORT” la locul de emitere al avizului, înaintea începerii efective a transportului.
Având în vedere cele constatate, autoutilitara a fost condusă la depozitul din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase, constatându-se că în autoutilitară se află cantitatea totală de 3,72 m.c. lemn foc fag, în valoare de 877 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. c) din Legea 171/2010 M, raportat la art. 12 alin. (1) lit. k) din HG 497/2020, iar cantitatea de 3,72 mc lemn în valoare de 877 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Tot la data de 11.12.2023, ora 08.40, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, desfășurând activități specifice pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, a oprit pentru control pe DN 17A, raza comunei Marginea, județul Suceava, autoutilitara condusă de către un bărbat din comuna Marginea, județul Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale.
Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că șoferul transporta materiale lemnoase, respectiv lemn foc fag, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.
Având în vedere cele constatate, s-a efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 11.12.2023, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la depozitul din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.
Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se află cantitatea totală de 1,41 m.c. lemn foc fag.
Pentru acest motiv, șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a) pct. 3 din Legea 171/2010 M, iar cantitatea de 1,41 mc lemn foc specia foioase în valoare de 332 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Mandate puse în executare de polițiști

La data de 11.12.2023, ora 15:40, la S.P.R. 2 Ipotești s-a primit mandatul de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat din comuna Bosanci, jud. Suceava, condamnat la pedeapsa de 2 (doi) ani și 2 (două) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev și ped. de art. 335, alin(1) Cod Penal cu aplic. art. 41 alin.1 Cod Penal.
La nivelul secției s-a constituit echipa operativă, condamnatul fiind identificat la ora 16:00 la domiciliul său din com. Bosanci, jud. Suceava și condus la sediul S.P.R. 2 Ipotești.
S-a constituită escortă din lucrători de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ipotești, care au procedat la conducerea condamnatului la Penitenciarul Botoșani, unde a fost depus și încarcerat.


La data de 11.12.2023, la Poliţia Oraşului Gura Humorului s-a primit mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Gura Humorului privind pe un bărbat din sat Capu Codrului, comuna Păltinoasa, jud. Suceava. Din cuprinsul mandatului rezultă că acesta a fost condamnat să execute pedeapsa de 2 ani, 7 luni și 10 zile închisoare pentru săvârșirea infacțiunii de “Ultraj” prev. și ped.de art. 257 alin. 1 Cod pen. Rap. La art. 193 alin. 2 C pen. Cu aplic. Art. 77 lit. a și d Cod pen. și art. 44 alin. 1 C pen. rap. la art. 629 Cod penal.
În urma activităţilor operative desfăşurate de lucrătorii Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului, bărbatul condamna a fost identificat la domiciliu, arestat şi depus în Penitenciarul Botoşani.


Dosare penale la regimul rutier – Nu consumați alcool și droguri când vă urcați la volan!

La data de 11.12.2023, orele 15:28, polițiștii din cadrul SPR 7 au obținut date despre faptul că un șofer circulă în stare de ebrietate cu auto pe drumul ce duce de la Fălticeni către Mihăiești.
Echipajul a identificat pe DJ 209 A satul Rotopănești autoturismul VW condus de către un bărbat, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din verificările efectuate, la ora 11.35 același conducător auto a fost depistat pe raza orașului Târgu Neamț conducând același auto și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, unde i s-a întocmit un dosar penal pentru conducerea unui auto sub influența băuturilor alcoolice, astfel acesta nu avea dreptul de a conduce auto pe drumurile publice.
Având în vedere rezultatul, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i s-au prelevat probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336 al. 1 din C.P. și ”conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” faptă prev. și ped. de art. 335 al. 2din C.P


La data de 11.12.2023, ora 19:57 echipajul de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 17A, în afara loc. Rădăuți, a observat un autoturism care se deplasa din direcția comunei Satu Mare, jud. Suceava către mun. Rădăuți, jud. Suceava și care circula haotic.
S-a procedat la oprirea în trafic a autoturismului, la volan a fost identificat un bărbat de 47 de ani din mun. Rădăuți, județul Suceava, acesta fiind singur în autoturism.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, ocazie cu care s-a constatat că rezultatul testului a indicat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Avand în vedere concentrația de 1,09 mg/l, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice.
Ulterior, în urma verificărilor efectuate în bazele naționale ale Poliției Române, s-a constatat faptul că sus numitul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Bărbatul de 47 de ani a fost sancționat contravențional conform procesului verbal de constatare a contravenției și pentru faptul că nu avea asupra sa actul de identitate.
Conducătorului auto i s-a adus la cunoştinţă că este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336, al. 1 din Codul Penal şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335, al. 1 din Codul Penal și că nu are dreptul să conducă până la definitivarea cerectărilor.


La 12.12.2023, ora 00:15, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, fiind programați în serviciul de patrulare, pe DJ 178 F, de pe raza com.Frătăuții Vechi, jud. Suceava, au efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism ce se deplasa pe direcția com.Gălănești - sat Măneuți, com.Frătăuții Vechi, jud. Suceava. Conducătorul autoturismului s-a conformat și a oprit pe partea dreaptă a carosabilului.
La volanul autoturismului, lucrătorii de poliție au identificat un bărbat în vârstă de 35 ani, din com. Mușenița, jud. Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat, pentru perioada 01.10.2023-29.12.2023.
De asemenea, întrucît acesta emana halenă alcoolică i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotesc, rezultatul fiind 0.47 mg/l alcool pur în aer expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză urmează a se efectua cercetări cu privire la infracțiunile de: „conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice „, fapte prev. şi ped. de art. 335 alin.2 și art. 336 alin.1 din Codul Penal.


La data de 11.12.2023, în jurul orei 23:00, lucrătorii din cadrul SPR 7 au observat o mașină care se deplasa haotic.
Echipajul a oprit pe DJ 209 A satul Rotopănești autoturismul condus de către un bărbat din sat./com Horodniceni, jud. Suceava.
Cu ocazia controlului, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost verificat în bazele de date ale Poliției Române stabilindu-se că este posesor de permis de conducere și are dreptul de a conduce autovehicule valabil.
Având în vedere rezultatul testării, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336 al. 1 din C.P.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 11.12.2023, orele 15:46, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie din com. Sucevița, jud. Suceava, cu privire la faptul că a căzut de pe bicicletă și a suferit leziuni.
În urma deplasării la fața locului a lucrătorilor de poliție, s-a constatat că la data de 11.12.2023, în jurul orelor 15.40, în timp ce femeia din com. Sucevița, jud. Suceava, se deplasa în calitate de biciclist pe drumul comunal Voievodeasa – strada Voievodului, de pe raza localității de domiciliu, la un moment dat, aceasta a pierdut controlul asupra bicicletei și a căzut pe partea carosabilă, astfel suferind leziuni la nivelul membrelor superioare și inferioare.
Femeii i-au fost acordate primele îngrijiri medicale de către echipajul de ambulanță ajuns la fața locului, după care a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.
S-a procedat la testarea cu aparatul etilometru a persoanei în cauză, rezultatul fiind negativ.
În cauză, lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 196 alin. (2) combinat cu art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea.


La data de 11.12.2023, ora 17.50, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că în loc Botoșana, jud. Suceava s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
Echipa operativă s-a deplasat la locul accidentului, a stabilit că la data de 11.12.2023, în jurul orei 17:45, o femeie a condus autoturismul pe DJ178 în loc Botoșana și a surprins și acroșat un pieton angajat neregulamentar în traversarea drumului public.
În urma accidentului rutier, pietonul a suferit leziuni ușoare.
Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezulatul fiind pozitiv doar în cazul pietonului 0,07 mg/l aclool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i s-a prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche