Buletin de presă, 23 decembrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 23 decembrie 2023 - IPJ Suceava
Mandat pus în executare de către polițiști

La data de 22,12.2023, polițiștii au pus în executare Mandatul de Executare a Pedepsei Închisorii emis de către Tribunalul Suceava – Secția Penală, privind pe un bărbat în vârstă de 23 ani, din Com. Bunești, sat Uncești, jud. Suceava, prin care a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani de închisoare în regim de detenție pentru săvârșirea infracțiunii de ”tentativă la omor”. Astfel, la data de 22.12.2023, în jurul orelor 14:00, persoana condamnată a fost identificată de către patrula din cadrul SPR 12 Preutești la domiciliul său, a fost condusă la sediul Poliţiei Mun. Fălticeni, pentru completarea documentaţiei introducerii în regim de detenție și ulterior a fost escortată și introdusă la Penitenciarul Botoşani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 22.12.2023, în jurul orei 23:00, un tânăr în vârstă de 21 ani din sat/com. Pătrăuți, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul, pe VO2P, din direcția DN17 către DN2(Suceava-Siret), s-a angajat în depășirea unui ansamblu auto condus de către un bărbat în vârstă de 30 ani din Com. Romos, jud. Hunedoara care circula în fața și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un alt tânăr în vârstă de 19 ani din orș. Dolhasca, jud. Suceava.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea ușoară a unuia dintre șoferi și a unei pasagere, care au fost transportați cu ambulanţa la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. (2), (3) și (4) din Codul Penal.
Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava.


La data de 23.12.2023, în jurul orei 04:35, un tânăr în vârstă de 20 ani din sat Gura Solcii, com. Grănicești, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DN17, din direcția Șcheia către Stroiești, a intrat în coliziune cu un podeț situat pe sensul opus al direcției sale de deplasare.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a șoferului și a doi pasageri din mașina acestuia, care au fost transportați cu ambulanţa la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, pentru acordarea îngrijirilor medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. (2), (3) și (4) din Codul Penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava.


Șofer identificat la volan cu permisul reținut și sub influența băuturilor alcoolice – Nu consumați alcool și droguri când vă urcați la volan!

La data de 22.12.2023, în jurul orei 2135, echipajul din cadrul Sectiei 10 Poliție Rurală Gura Humorului, în timp ce staționa la intersecția DN2E cu DJ 177A și DJ 177E de pe raza satului Pârteștii de Sus, Com Cacica a observat un autoturism ieșind în trombă din parcarea unui magazin, astfel echipajul de poliție plecând în urmărirea sa.
S-a procedat la oprirea autoturismului prin folosirea semnalelor acustice și luminoase, la volan fiind identificat un tânăr de 23 ani din sat Runcu, com. Cacica, jud. Suceava. Fiindu-i solicitate documentele personale și ale autoturismului, acesta a precizat că are permisul de conducere suspendat.
În urma verificării în bazele de date, s-a constatat faptul că șoferul are starea permisului reținut, având dreptul de a conduce suspendat ca urmare a săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 336 alin 1 din Cod penal.
Din cauză că emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezulatatul fiind de 0,77 mg/l, de asemenea a fost teastat cu aparatul Drugtest rezultatul fiind negativ în toate cazurile. Șoferul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului pentru prelevare de probe biologice.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. 2 din Cod penal și ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului,, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 din C.P.
Mai nouă Mai veche