Buletin de presă, 26 decembrie 2023 - IPJ Suceava

politie IPJ Suceava
Vehicul imobilizat, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 3.400 lei și dosar penal pentru un șofer teribilist

La data de 25.12.2023, ora 19:22, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un cetățean cu privire la faptul că, un șofer teribilist accelerează și turează în mod nejustificat motorul unui autoturism, fiind posibil să fie sub influența băuturilor alcoolice.
S-a păstrat legătura telefonică cu apelantul și a fost îndrumat să nu intervină în vreun fel, pentru a nu își pune în pericol viața sau sănătatea, iar în paralel, echipajul cel mai apropiat a fost direcționat către zona indicată.
Echipajul de poliție deplsata operativ a identificat în parcarea situată pe str. Stațiunii autovehiculul indicat, care era pornit și cu luminle aprinse. În apropiere a fost identificat și legitimat un tânăr, care a fost indicat de martori ca fiind cel care a condus autoturismul și care a accelarat în mod puternic mașina, emanând noxe și tulburând liniștea publică. Tânărul se afla în stare vădită de ebrietate, incoerent și agitat fizic și verbal.
Șoferul a refuzat să sufle în aparatul etilotest și fiind condus la Spitalul Județean Sf. Ioan Suceava secția UPU, a refuzat prelevarea probelor biologice de sânge și efectuarea examenului clinic în fața medicului de gardă.
S-a întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante privind săvârșirea infracținii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge” faptă prev. și ped. de art. 337 din Codul Penal.
Totodată, polițiștii au dispus măsura sancționării contravenționale conform OUG 195/2002 cu amenzi în valoare de 3.480 lei, fiind reținut și permisul de conducere pentru infracțiunea săvârșită. De asemenea, de la autoturism au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare pentru lipsă RCA, vehiculul fiind imobilizat.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 25.12.2023, orele 08:00, cadrul Poliția mun. Suceava a fost sesizată cu privire la faptul că, pe D.N. 17 în localitatea Ilișești, jud. Suceava, a avut loc un accident rutier.
La data de 25.12.2023, un bărbat din mun. Suceava, se deplasa cu autoturismul pe D.N. 17, din direcția localității Păltinoasa, către localitatea Stroiești, în interiorul localității Ilișești, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a lovit de acostamentul betonat care sustine parapetul aflat pe marginea drumului, pe sensul său de deplasare. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto, precum și a doi pasageri din autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în vederea recoltării de mostre biologice.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Vătămare corporală din culpă”, prev și ped. de art. 196, alin. 2, 3,4 din CP și „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. si ped de art.336, alin. 1 din CP


La data de 25.12.2023, în jurul orei 13:00 un bărbat a condus autoturismul pe DC 57 în localitatea Feteşti, din direcția com. Siminicea către com. Adâncata şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism.
În urma coliziunii, șoferul primului autoturism a suferit leziuni traumatice, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului mun. Suceava.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p. fiindu-le prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. de art. 196 alin. (2),(3), din Cod penal.


Ordine provizorii de protecție emise de către polițiști

La data de 24.12.2023, ora 22:41, polițiștii Poliției Mun. Rădăuți au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un bărbat se manifestă agresiv în familie.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că un bărbat de 74 ani, locuiește împreună cu soția, fiica și cei doi nepoți în mun. Rădăuți, iar în jurul orei 22:30, aflat în stare de ebrietate, a intrat forțând ușa de acces, în camera soției sale, de 69 ani, a provocat scandal și a amenințat-o. Între cei doi, au intervenit fiica și nepotul lor care i-au despărțit și au apelat SNUAU 112.
Femeia de 69 de ani nu prezenta urme vizibile de violență și nu a dorit să se deplaseze la Spitalul mun. Rădăuți pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar aceasta a depunând plângere scrisă.
În urma completării formularului de evaluare a riscului a reieșit faptul că există risc iminent pentru integritatea victimei, aceasta solicitând emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
Împotriva bărbatului de 74 de ani a fost emis un ordin de protecție provizoriu începând cu data de 24.12.2023 ora 23:30, valabil 5 zile.
S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”amenințare”.


La data de 25.12.2023 la ora 2031, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung-Moldovenesc – Biroul Ordine Publică, au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o femeie despre faptul că la domiciliul din mun. Câmpulung Moldovenesc,. Suceava, soțul ei provoacă scandal și o amenință cu acte de violență.
În seara zilei de 25.12.2023, bărbatul, pe fondul geloziei din partea persoanei vătămate a provocat scandal la domiciliu comun și i-a adus acesteia amenințări cu acte de violență provocându-i o stare de temere.
În cauza a fost completat formularul de evaluare a riscului și întrucat a fost întrunit punctajul necesar, la solicitarea persoanei vătămate, a fost emis un ordin de protectie provizoriu.
În cauză s-a întocmit dosarul penal cu privire la infracţiunea de „amenințarea”, faptă prev. şi ped. de art. 206, alin. (1) din Codul Penal.


Șoferi identificați la volan fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice – Nu consumați alcool și droguri când vă urcați la volan!

La data de 24.12.2023, în jurul orelor 13:00, în timp ce polițiștii SPR 4 Gălănești desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza com. Voitinel, sat. Voitinel, au efectuat semnale regulamentare de oprire luminoase și sonore unui autoturism ce se deplasa pe drumul public comunal din localitate.
Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind un bărbat de 50 ani, din com. Voitinel, sat Voitinel, care a înmânat documentele autoturismului, însă despre cele personale a declarat verbal că nu le are asupra sa.
Având în vedere lipsa documentelor s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române rezultând că acesta are permisul de conducere reținut pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, fiind întocmit dosar penal.
În continuare, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00mg/l alcool pur în aerul expirat, iar apoi a fost condus la sediul Postului de Poliție Vicovu de Jos pentru efectuarea cercetărilor.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La data de 24.12.2023, ora 03:45, polițiștii Poliţiei Oraşului Salcea, au observat pe un drum comunal neclasificat de pe raza com. Dumbrăveni, un autoturim care se afla staționat pe marginea drumului și care prezenta avarii în partea stânga față, iar în interior se afla o persoană de sex masculin.
Având în vedere aceste aspecte, s-a solicitat persoanei identificate documentele personale și ale autoturismului, stabilindu-se că este un bărbat de 31 ani, din com. Verești, sat Bursuceni, posesor al permisului de conducere valabil.
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care cel în cauză a fost condus la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Suceava pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.


La data de 24.12.2023, în jurul orei 13.30, polițiștii Secției de Poliție Burdujeni au oprit un autoturism ce se deplasa pe str. Calea Unirii, apoi pe str. Nicolae Iorga. La volan a fost identificat un bărbat de 29 ani, din mun. Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date specifice poliției a rezultat faptul că la permisul de conducere figurează cu mențiunea suspendat, iar autoturismul nu deține asigurare obligatorie RCA valabilă, aceasta fiind expirată.
În continuare s-a procedat la testarea șoferului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal privind comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La data de 25.12.2023, ora 04:50, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, efectuând activități de control și supraveghere a traficului rutier pe DJ 175 de pe raza com. Moldova-Sulița, jud.Suceava, au efectuat semnal regulamentar de oprire din spate, unui autoturism care s-a pus în mișcare din dreptul unei locuințe și care la observarea autospecialei de poliție a virat la stânga, traversând partea carosabilă a DJ 175 și a oprit brusc, șoferul având intenția de a părăsi postul de conducere.
Conducătorul auto a fost somat să rămână în autoturism, moment în care s-a conformat și la solicitarea lucrătorului de poliție a prezentat pentru control documentele personale și ale autoturismului condus, acestea fiind în termenul de valabilitate. Cu această ocazie -a constatat faptul că la volanul autoturismului se afla un tânăr de 26 ani, din com.Moldova-Sulița, jud. Suceava.
Întrucât din interiorul autoturismului se simțea un miros puternic de alcool, iar conducătorul auto avea un comportament agitat, șoferul a fost supus unei testări cu aparatul etilotest iar conform testului a reieșit o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost prelevate două mostre de sânge, de către cadrele medicale.
Cel în cauză a fost testat și cu aparatul Drager DrugTest, rezultatul fiind negativ pentru toate substanțele analizate.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art.336 alin.1 doin Codul Penal.
Mai nouă Mai veche