Buletin de presă, 3 decembrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 3 decembrie 2023 - IPJ Suceava
Material lemnos confiscat de polițiști după verificarea traseului de deplasare a unei autoutilitare

La data de 02.12.2023, ora 16.20, polițiștii SPR 9 Șcheia au oprit pentru control pe varianta ocolitoare VO2P – com. Moara, o autoutilitară care transporta material lemnos.
În urma controlului s-a constatat că autoutilitara era condusă de către un bărbat de 44 ani, din com./sat Baia și era încărcată cu material lemnos – lemn rotund cireș și fag.
În urma verificării în aplicația SUMAL Control s-a constatat faptul că a fost emis un aviz de transport pentru cantitatea de 2,700 mc. lemn rotund – cireș, fag.
În urma inspecției vizuale a încărcătării s-a constatat faptul că aceasta nu corespunde cu fotografia încărcată în aplicația SUMAL, iar în momentul controlului avea o distanță parcursă de 50 km în plus față de traseul indicat în aplicația SUMAL.
{inAds}
De asemenea, polițiștii au constatat faptul că încărcătura nu corespunde cu fotografiile din aplicația SUMAL Control și că în momentul opririi, kilometrajul autoutilitarei indica o valoare ce nu era în concordanță cu traseul de deplasare avizat.
În continuare, s-a procedat la conducerea autoutilitarei la depozitul Ocolului Silvic Mihoveni pentru descărcarea materialului lemnos, iar în urma inventarierii prin efectuarea cubajului a rezultat faptul că autoutilitara transporta o cantitate de 2,45mc lemn de foc fag (în loc de 1,68 mc în aviz) și o cantitate de 0,403 mc lemn de foc cireș (în loc de 1,02 mc în aviz).
Având în vedere toate neconcordanțele constatate, s-a procedat la confiscarea și darea în custodie a 2,45 mc lemn de foc fag în valoare de 612 lei și de 0,403 mc lemn de foc cireș în valoare de 100 lei către pădurarul de la Cantonul Silvic Mihoveni.
Polițiștii au dispus sancționarea contravențională a șoferului și măsura complementară a confiscării întregii cantități de material lemnos.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 02.12.2023, în jurul orei 09:55, o femeie în vârstă de 44 ani, din com. Șcheia, a condus autoturismul pe Bld. 1 Decembrie 1918 din mun. Suceava, din direcția Areni către Obcini și a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de către un bărbat de 29 ani, din com. Ipotești, care circula în fața sa.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei tinere în vârstă de 17 ani, din com. Șcheia, pasageră în autoturismul condus de către femeia de 44 de ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, iar ulterior s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 02.12.2023, în jurul orelor 17:40, un bărbat de 27 ani, din com. Vulturești, în timp ce conducea tractorul agricol pe DC Valea Glodului, pe relația DC 4 către DJ 208C, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat pe partea dreaptă a carosabilului.
De asemenea, pe caroseria tractorului, în partea dreaptă, se afla în calitate de pasager, un alt bărbat care nu a suferit leziuni corporale în urma evenimentului.
În urma producerii accidentulului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului tractorului, care a fost trasnportat cu ambulanța la UPU Suceava.
Conducătorul tractorului nu a putut fi testat cu aparatul etilometru, însă i-au fost recoltate probe biologice la unitatea medicală.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped de art. 196 alin. 2 și 3, din C.P, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 C.P și „conducerea unui vehicul ale cărei plăcuțe cu nr. de înregistrare a fost retrasă”, faptă prev. și ped. de art. 334 alin. 4 C.P.


La data de 02.12.2023, în jurul orei 21:45, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din com. Frătăuții Vechi, sat Măneuți, se deplasa cu autoturismul pe DJ 178C, în afara mun. Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre com. Frătăuții Vechi către mun. Rădăuți.
La un moment dat, într-o curbă la stânga, acesta a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanțul din dreapta.
Șoferul a suferit leziuni ușoare, fiind transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți.
De asemenea, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest și cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative, după care, cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Mai nouă Mai veche