Cap tractor cu numere false oprit de polițiști din drumul către RAR Suceava. Șoferului i s-a întocmit dosar penal

Cap tractor cu numere false oprit de polițiști din drumul către RAR Suceava. Șoferului i s-a întocmit dosar penal
La data de 19 decembrie 2023, la ora 08.30, patrula de siguranţă publică din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, în timp ce executa activități specifice pe raza cartierelor Burdujeni și Ițcani, a observat un autovehicul Mercedes Benz Actros - cap tractor, având numărul de înmatriculare provizoriu din Germania expirat din data de 7 decembrie 2023, cere se deplasa pe strada Gheorghe Doja.

Polițișii au pus în funcțiune semnalale acustice și luminoase pentru oprirea autovehiculului, iar la interesecția străzilor Gheorghe Doja cu Epaminonda Bucevschi conducătorul auto s-a conformat. La volan a fost identificat Viorel I., în vârstă de 56 de ani, din municipiul Suceava.

Autovehiculul Mercedes Benz Actros - cap tractor avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare provizoriu din Germania expirat din data de 7 decembrie 2023.
{inAds}
Fiind întrebat dacă numerele de înregistrare sunt ale vehiculului, conducătorul a relatat verbal faptul că numărul de înregistrare este de pe alt vehicul și că vehiculul nu a fost înmatriculat niciodată.

Bărbatul a prezentat un certificat de înmatriculare emis de către autoritățile austriece și le-a spus polițiștilor că la acel moment se deplasa către RAR Suceava.

S-a procedat la testarea conducătorului auto cu etilotestul marca Drager, rezultatul fiind negativ.

Bărbatul a fost condus la sediul Secției de Poliție Burdujeni, fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

Plăcuțele cu numerele de înmatriculare au fost ridicate, iar cercetările urmează a fi continuate de către lucrătorii din cadrul Biroului Rutier.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru că nu a putut face dovada unei polițe RCA valabile și nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege.
Mai nouă Mai veche