Cinci persoane rănite într-un accident provocat de un tânăr șofer începător, la Păltinoasa

Cinci persoane rănite într-un accidnet provocat de un tânăr șofer începător, la Păltinoasa
Duminică, 17 decembrie 2023, în jurul orei 23:55, Beniamin C., de 19 ani, din municipiul Botoșani, în timp ce conducea autoturismul Audi A6 pe DN 17, în afara localităţii Păltinoasa, având direcţia de deplasare Gura Humorului către Suceava, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de carosabil umed, după o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune frontală cu autoutilitara Ford Transit condusă din sens opus de Cristian M., de 29 de ani, localitaea Bucșoaia, orașul Frasin, județul Suceava.

În urma impactului, cinci persoane au fost rănite.

Conducătorul autoturismului Audi A6 a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral minor”. Nu a rămas internat.

Pasagerul de pe scaunul din dreapta față în autoturismul Audi A6 a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu diagnosticul „luxație police drept”. Nu a rămas internat.
{inAds}
Pasagerul pe scaunul din stânga spate în autoturismul Audi A6 a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu diagnosticul „contuzie umăr stâng”. Nu a rămas internat.

Conducătorul autoutilitarei Ford Transit a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu diagnosticul „contuzie toracică, contuzie genunchi”. Nu a rămas internat.

Pasagera pe scaunul din dreapta față al autoutilitarei Ford Transit a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu diagnosticul „contuzie umăr drept, contuzie toracică”..

Conducătorul autoturismului Audi A6 a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul autoutilitarei a fost testat în mod pasiv cu aparatul etilometru, rezultatul fiind „Fără alcoool”, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovăţia aparţine conducătorului autoturismului Audi A6, care nu adaptat viteza la condiţiile de drum în curbă și carosabil umed.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche