Incendiu la Școala Gimnazială din Găinești

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare ale comunelor Slatina și Cornu Luncii, au intervenit miercuri, 20 decembrie 2023, cu cinci autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă a Școlii Gimnaziale din localitatea Găinești, comuna Slatina. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 03:30. 

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat magazia de lemne și camera tehnică a centralei termice, construcție corp comun, cu pericol de propagare la clădirea școlii, dar și la o gospodărie învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 7:00.
{inAds}
Au ars construcția corp comun, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, și circa cinci metri cubi lemn de foc. S-au degradat instalația de încălzire și cea termică, precum și alte bunuri din camera tehnică a centralei termice.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost depozitarea cenușii și a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat clădirea școlii, dar și o construcție anexă de la gospodăria învecinată.

Pentru evitarea acestor tragedii, rugăm cetățenii să trateze recomandările pompierilor profesioniști cu maximă seriozitate!

La exploatarea centralelor termice și a sobelor cu sau fără acumulare de căldură, cenuşa rezultată se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu, şi numai după ce se sting complet resturile de jar.

Mai nouă Mai veche