Localnic cu permisul reținut din vară pentru consum de alcool, depistat la volanul unui Mercedes, la Voitinel. I s-a întocmit dosar penal

Localnic cu permisul reținut din vară pentru consum de alcool, depistat la volanul unui Mercedes, la Voitinel. I s-a întocmit dosar penal
Duminică, 24 decembrie 2023, în jurul orelor 13:00, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza comunei Voitinel, polițiștii Secției de Poliție Rurală Gălănești au efectuat semnale regulamentare de oprire luminoase și sonore unui autoturism Mercedes Benz E200 cdi, de culoare gri, înmatriculat în România, care se deplasa pe drumul public comunal din localitate.

La volan a fost identificat Ilie C., de 50 de ani, din Voitinel, care a prezentat documentele autoturismului, însă despre cele personale a declarat că nu le are asupra sa.

Având în vedere lipsa documentelor, s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române, rezultând că acesta are permisul de conducere reținut din data de 14 august 2023 pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, fiind întocmit dosar penal.
{inAds}
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar apoi a fost condus la sediul Postului de Poliție Vicovu de Jos pentru efectuarea în continuare a cercetărilor.

Organele de poliție au stabilit că acesta la data de 14 august 2023 a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice de pe raza comunei Voitinel, fiind sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării de la acea dată fiind 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar rezultatul mostrelor biologice de sânge conform buletinului de analiză toxicologică emis de către Serviciul Județean de Medicină Legală Suceava, arată o alcoolemie la prima probă de 1,02 g/l alcool pur în sânge, iar la proba II o alcoolemie de 0,91 g/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche