Muncitor la salubrizare călcat de o autogunoieră, la Siret

Joi, 28 decembrie 2023, la ora 08.46, Poliția orașului Siret a fost sesizată prin 112 despre faptul că în orașul Siret a avut loc un accident rutier cu o persoană prinsă sub bara de la o autoutilitară de salubrizare, în zona blocului ANL.

În urma cercetărilor s-a constatat că, la ora 08.15, Sorin Z., din Mușenița, a condus autoutilitara Iveco Daily, pe calea de acces pietonală către blocul de locuințe ANL de pe raza orașului Siret, pentru colectarea deșeurilor menajere. Pe scara din spate se afla Roman T., de 56 de ani, din orașul Siret, care s-a dezechilibrat și a căzut în timp ce conducătorul auto manevra autoutilitara cu spatele, a trecut cu bara din partea inferioară peste victimă, împrejurări în care a suferit leziuni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
{inAds}
De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest și victima, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, și au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a preluat și transportat victima inițial la Spitalul Orășenesc Siret, apoi la Spitalul municipal Rădăuți, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, fiind diagnosticat cu „traumatism prin accident rutier la nivelul membrelor inferioare, membrelor superioare și la nivelul feței”.

Având în vedere faptul că atât conducătorul auto cât și victima se aflau în timpul serviciului, fiind angajați ai SC Servicii Comunale SA Siret, a fost sesizat ITM Suceava pentru efectuarea de cercetări conform competenței.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche