Tânără găsită cu țigări găsite ascunse în podeaua autoturismului, în vama Vicovu de Sus. Mașina a fost confiscată și tânăra este anchetată penal

Polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, cu privire la o tânără de 20 de ani, din județul Suceava care a ascuns 1.530 pachete de țigări netimbrate într-un loc special amenajat în podeaua autoturismului.

Miercuri, 13 decembrie 2023, în jurul orei 17.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetățean român. Femeia, în vârstă de 20 de ani, domiciliată pe raza județului Suceava, conducea un autoturism Volkswagen înmatriculat în Polonia.

În baza analizei de risc, echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperite, ascunse într-un loc special amenajat în podeaua autoturismului, 1.530 pachete cu țigări netimbrate, în valoare de 7.650 lei.
{inAds}
Întreaga cantitate de țigări, dar și autoturismul în valoare de 5.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă conform Legii 86 din 2006 privind Codul Vamal al României.
Mai nouă Mai veche