Un șofer băut și doi cu rezultate pozitive la Drugtest depistați într-un sfert de oră pe drumurile din Broșteni

Un șofer băut și doi cu rezultate pozitive la Drugtest depistați într-un sfert de oră pe drumurile din Broșteni
Duminică, 10 decembrie 2023, la ora 02.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Broșteni și polițiștii din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, supraveghere și control trafic rutier, l-au identificat în trafic, pe strada Bistriței din orașul Broșteni, pe Costel P., de 38 de ani, din Broșteni, care conducea autoturismul Volkswagen pe sensul de mers spre Borca.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică și a fost testat cu aparatul etilotest marca Dragger, rezultatul fiind de 0,75 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto se afla singur în habitaclul mașinii. Acesta a fost condus la UPU Vatra Dornei în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea sub influența alcoolului”.
{inAds}
În timp ce verificau primul conducător auto, polițiștii au oprit regulamentar un alt autoturism Volkswagen Golf, la volanul căruia se afla Petrică D., de 24 de ani, din Vatra Dornei, iar cu această ocazie, a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la amfetamină.

Conducătorul auto se afla singur în habitaclul mașinii. Acesta a fost condus la UPU Vatra Dornei în vederea recoltării probelor biologice de sânge și urină. A fost încotmi dosar penal.

Ulterior, la ora 02:14, echipajul de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier și din cadrul Poliției Orașului Broșteni, în timp ce se afla pe DN 17B, în Broșteni, a oprit pentru control un autoturism Volkswagen.

Autoturismul era condus Alexandru C., de 27 de ani, din comuna Borca, județul Neamț, care a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la comportamentul acestuia, s-a procedat la testarea cu aparatul DrugTest, rezultatul testului fiind ,,Pozitiv” pentru substanța „Methamphetamine”, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge și de urină în vederea stabilirii substanțelor psihoactive.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche