VIDEO Amenzi de 12.000 de lei și 30 de metri cubi de lemn confiscat de la firma Transilis Forest Mălini, după o sesizare făcută de Dani Ghinghiloschi

Amenzi de 12.000 de lei și 30 de metri cubi de lemn confiscat de la firma Transilis Forest Mălini, după o sesizare făcută de Dani Ghinghiloschi
Polițiștii din Târgu Neamț au confiscat peste 30 de metri cubi și au aplicat amenzi în valoare de 12.000 de lei după ce activistul Dani Ghinghiloschi a sesizat trei transporturi suspecte de bușteni.

La data de 29 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu Neamț au depistat în trafic, pe bulevardul Mihai Eminescu din Târgu Neamț, trei ansambluri auto care transportau material lemnos. 

Sesizarea a fost formulată de activistul Dani Ghinghiloschi, membru al grupului Străjerii Pădurilor, care a sunat la 112 și a reclamat faptul că materialul lemnos transportat nu corespunde cu avizul de însoțire, existând diferențe de specii. 
{inAds}
Cele trei ansambluri auto au fost conduse la Ocolul Silvic Târgu Neamț pentru inventariere. 

În urma inventarierii materialului lemnos, împreună cu specialiști silvici, polițiștii au dispus confiscarea fizică și valorică a cantității de 30,63 metri cubi material lemnos. 

Totodată, fața de societatea Transilis Forest SRL din județul Suceava au fost luate masuri sancționatorii în baza Legii 171 din 2010, în cuantum de 12.000 de lei.

În luna noiembrie, un camion al aceleiași societăți comerciale a fost confiscat din parcarea Egger Suceava, după o sesizare făcută de frații Ghinghiloschi.

Mai nouă Mai veche