„Vis de iarnă” la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului

În data de 21 decembrie 2023, elevii de la CSEI „Sf. Andrei” Gura Humorului au desfășurat serbarea de Crăciun, eveniment cuprins în cadrul Proiectului educativ „Vis de iarnă” și realizat în sala de festivități a școlii.

Proiectul educativ „Vis de iarnă” ediția a VIII-a - 2023 s-a desfășurat în mai multe etape. Cu măiestrie elevii școlii au realizat lucrări artistico-plastice și decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă, lucrări care au creat un tablou feeric al expoziției „Magia iernii”.

În această atmosferă magică, elevii au presărat zvon de colindă, cântec de iarnă, vers de bucurie, zâmbet și voie bună împachetat într-o savuroasă scenetă, dar și grația fulgului de nea împărtășită în pași suavi de dans. Clinchetul clopoțeilor au răsunat cu urările de bine pentru anul care vine, urări de prosperitate pentru gazde și pentru toți invitații.
{inAds}
Bucuria momentului a fost întregită de prezența invitaților: Grupul Folcloric ,,Humoreanca” al Clubului Copiilor Gura Humorului, elevi coordonați de dna prof. Chiriac Luminița, elevi de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava îndrumați de prof. Maftei Felicia Elena și prof. Întorsură Ramona și elevi ai Școlii Gimnaziale Valea Moldovei pregătiți de domnele prof. Lemnaru Gabriela și prof. Timu Cristina.

Tradiționalul colăcel a încheiat povestea „Visului de iarnă”. Colăceii au fost oferiți cu generozitate de ajutorul de nădejde al Moșului întruchipat de „George Tofan Grup” SRL din Gura Humorului, căruia îî transmitem alese mulțumiri.

În acest demers minunat ne-au fost alături elevi, părinți, invitați și cadrele didactice care au însemnat în file de poveste cu dăruire și implicare încă un „Vis de iarnă” cu magie și bucurie pentru elevii de la CSEI SF Andrei Gura Humorului. Activitatea a fost coordonată de domnul director prof. Călinescu Petru Marian, director adjunct prof. Strugariu Cezar Vasile, consilier educativ Sîrbu Gabriela, prof. Poclitaru Cătălina și prof. Istrate Isabella Maria. Momentele artistice au prins contur sub directa îndrumare a prof. Neamțu C., prof. Maciuc I., prof. Leșinschi O., prof. Pintilescu L., prof. Robaniuc P., prof. Jucan M., prof. Dușa A., prof. Flutur E., prof. Mîndrilă G., prof. Avdei E., prof. Danilov C., prof. Gavrilean M., prof. Gemănar C. și instructori de educație Vacaru C. și Donisan C., dar și colaborarea cu părinții care s-au implicat în realizarea dansurilor populare.

Proiectul educativ „Vis de iarnă” a fost și în acest an o reușită datorită întregului colectiv de la CSEI „Sf. Andrei” și a oferit elevilor și invitaților o călătorie presărată de magie într-o lume de basm ce a așternut în sufletele spectatorilor lumina magică a Sărbătorilor de iarnă.
Mai nouă Mai veche