Bărbat reclamat de soție la 112 că este beat și conduce fără permis o mașină prin Straja

Băbrat beat și fără permis care conducea o mașină prin Straja, reclamat de soție la 112
La data de 3 ianuarie 2024, în jurul orei 17:05, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată prin 112 de către o femeie din comuna Straja cu privire la faptul că soțul ei Marin C., de 42 de ani, s-a urcat beat și fără permis de conducere la volanul unui autoturism Seat, înmatriculat în Franța, și a plecat de la domiciliu spre direcția orașului Vicovu de Sus.

Un echipajul de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu s-a deplasat către comuna Straja, unde a fost identificat autoturismul Seat parcat pe drumul comunal neclasificat „La gară”, iar la aproximativ 150-200 de metir, au fost identificați bărbatul și soția lui.

S-a procedat la identificarea conducătorului auto, fiindu-i solicitate pentru control documentele personale și cele ale autoturismului în cauză. Acesta a refuzat în primă fază să prezinte pentru control documentele personale, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea controlului corporal sumar, unde în buzunarul de la spate al pantalonilor a fost identificat portofelul în care se afla cartea de identitate.
{inAds}
Conducătorul auto a declarat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus unde a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, după care s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Municipal Rădăuți, unde acesta a fost testat cu aparatul Drager, rezultând o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool în aerul expirat. În continuare, cu consimțământul său, i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fiind interogate bazele de date, a rezultat faptul că băbratul nu deține permis de conducere.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche