Buletin de presă, 20 ianuarie 2024 - IPJ Suceava

Bărbat bănuit de comiterea mai multor furturi reținut de către polițiștii din Marginea

Polițiștii din cadrul Secție de Poliție Rurală 3 Marginea au continuat activitățile investigative și de cercetare penală într-o cauză de furt sesizată în data de 08.07.2023, de pe raza com.Horodnic de Sus, completând probatoriul cu expertize criminalistice și stabilind implicarea bărbatului bănuit de comiterea infracțiunii și în alte cauze de furt.
În urma exploatării unor date și informații, s-a stabilit că persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii de furt calificat din imobilul din com. Horodnic de Sus, este un bărbat de 28 de ani din com. Horodnic de Sus.
În urma administrării probatoriului în cauză, s-a stabilit că bărbatul este bănuit și de comiterea unei tentative de furt comisă la data de 13.12.2023 din aceeași locuință.
Prin referatul din data de 18.01.2024 al organelor de cercetare penală din cadrul Postului de Poliție Horodnic de Sus, confirmat prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți din data de 18.01.2024, s-a dispus reunirea cauzelor penale, efectuându-se continuarea urmăririi penale față de bărbatul de 28 de ani pentru săvârşirea infracțiunilor de furt calificat faptă prevăzută și pedepsită art. 228, alin. 1 combinat cu art. 229, alin. 1, lit. d și alin. 2, lit. b din Codul penal și tentativă la furt calificat faptă prevăzută și pedepsită de art. 32 alin. 1 raportat la art. 228, alin. 1 combinat cu art. 229, alin. 1, lit. b și d și alin. 2, lit. b din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal, constând în aceea că, în perioada 01.06.2023-07.07.2023, a forțat ușa principală de acces a unui imobil din com. Horodnic de Sus, jud. Suceava și a pătruns în locuință de unde a sustras mai multe bunuri.
De asemenea, în data de 13.12.2023, în jurul orei 22.00, a pătruns fără drept, prin escaladare în același imobil din comuna Horodnic de Sus, jud. Suceava, unde a încercat să pătrundă, provocând distrugeri la nivelul ușii de acces, fiindu-i întreruptă rezoluția infracțională de declanșarea unui sistem de alarmare.
Prin ordonanță s-a dispus reținerea bărbatului de 28 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.
Se continuă cercetările, cauza urmând să fie soluționată procedural de către polițiștii Postului de Poliție Horodnic de Sus.


Mandat pus în executare de polițiști

La data de 19.01.2024, ora 15.00 a fost identificat de polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, un bărbat de 66 ani, domiciliat în comuna Sucevița, sat Voievodeasa, județul Suceava, față de care Judecătoria Suceava a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de exerciatarea fără drept a unei meserii sau profesii.
Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La data de 19.01.2024, în jurul orei 19:42, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe DN17 în mun. Câmpulung Moldovenesc, a procedat la oprirea autovehiculului condus de către un bărbat din mun. Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, iar în urma testării cu aparatul etilometru a acestuia a rezultat o concentrație alcoolică de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge la interval de o oră una de cealaltă, cu respectarea prevederilor legale, în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice din sânge.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal.


La data de 19.01.2024, ora 22:40, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în timp ce acționau pe raza com. Moldovița, jud. Suceava și efectuau activități de control și supraveghere a traficului rutier pe DJ176 de pe raza com. Moldovița, jud.Suceava, au observat un autoturism care circula dinspre D.C. spre D.J. 176 și care, la observarea echipajului de poliție, s-a întors înspre direcția de unde venea.
Polițiștii au plecat în urmărirea vehiculului care a fost identificat la o distanță de aproximativ 250 m față de D.J. 176, pe D.C.
Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, iar după ce s-au prezentat și și-au declinat calitatea, i-au solicicat conducătorului auto să înmâneze pentru control documentele personale și ale autoturismului, stabilindu-se faptul că la volanul autoturismului era un bărbat de 26 de ani din com./sat Moldovița.
În urma controlului, întrucât existau suspiciuni cu privire la consumul de alcool, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a șoferului, rezultând o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus și la unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art.336 alin.1 din Codul Penal.


La data de 19.01.2024, în jurul orei 22:40, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se aflau pe strada Unirii din municipiul Vatra Dornei, județul Suceava, acționând în baza planului de acțiune al Poliției Municipiului Vatra Dornei pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului și a altor substanțe, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din municipiul Vatra Dornei, județul Suceava. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere rezultatul testării, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii îmbibației alcoolice.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu numărul potrivit art. 336 alin. (1) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 19.01.2024, orele 18:38, o femeie de 21 de ani, din com. Dornești, jud. Suceava, conducea autoturismul pe DN 17 A, în afara localității Rădăuți, jud. Suceava, din direcția Mun. Rădăuți– localitatea Dornești.
Când a ajuns în apropierea intersecției cu DJ 178 B, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula în fața sa, ulterior producându-se un carambol cu implicarea altor trei vehicule.
În urma impactului, un pasager dintr-un autoturism a suferit leziuni ușoare.
Conducătorii auto implicați în acest accident rutier au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la Spitalul Municipal Rădăuți li s-au recoltat probe biologică de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196, al. 2 și 4, raportat la art. 194, al. 1, lit. „b” din Codul Penal.


La data de 20.01.2024, în jurul orei 01:25, un bărbat de 20 de ani, din com. Vicovu de Jos, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DN 2 H Vicovu de Jos, dinspre orașul Vicovu de Sus către com. Voitinel, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă spre stânga, unde a acroșat gardul din beton al unui imobil.
Șoferul nu a putut fi testat cu aparatul etilometru, dar i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunii de Vătămare corporală din culpă faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 raportat la art. 194 alin. 1 lit. b din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche