Cursuri gratuite de Bucătar, Tâmplar, Agent de securitate și de Comunicare în Limba Română, organizate de AJOFM Suceava

Centrul de Formare Profesională al AJOFM Suceava este pregătit să înceapă primele cursuri de formare profesională din acest an.

În luna ianuarie 2024 s-au început înscrierile pentru o grupă (14 cursanți) în meseria de bucătar - curs organizat la Rădăuți, o grupă (28 cursanți) în Competențe de comunicare în limba română - în comuna Mironu, o grupă (14 cursanți) în meseria de Tâmplar - în comuna Mălini și trei grupe (42 cursanți) în meseria de Agent de securitate - la Suceava și Cîmpulung Moldovenesc.

Studiile minim necesare pentru accesul la cursurile de Tâmplar și de Agent de securitate sunt cele general obligatorii (8 sau 10 clase, în funcție de anul absolvirii), iar la cursul de Comunicare în limba română sunt necesare studii primare incomplete.

Accesul la cursuri este facilitat prin decontarea transportului pe mijloacele de transport în comun, de la domiciliul cursantului la locația stabilită a cursului, precum și prin posibilitatea de a accesa un curs cât mai aproape de rezidența șomerilor înregistrați.
{inAds}
Persoanele inactive sau cele care realizează venituri sub indicatorul social de referință (598 lei), înregistrate în baza de date a agenției, au prioritate la înscriere, urmează gratuit cursul și pot solicita suport pentru acest demers la telefon 0230 523279 - tasta1, la e-mail suceava@anofm.gov.ro sau prin prezența la sediul AJOFM Suceava și Punctele de lucru din Fălticeni, Rădăuți, Gura Humorului, Cîmpulung Moldovenesc sau Vatra Dornei.

O altă oportunitate de a obține o diplomă de calificare dar și un loc de muncă este ucenicia la locul de muncă prin subvenționarea, din Bugetul Asigurărilor de Șomaj sau prin fonduri europene, a cheltuielilor cu formarea profesională a ucenicului, angajat din rândul șomerilor înregistrați în evidența AJOFM Suceava. Informăm angajatorii interesați în recrutare de personal că se pot înregistra pentru a obține finațarea unui program de ucenicie la locul de muncă printr-o cerere trimisă prin e-mail la adresa suceava@anofm.gov.ro, cu precizarea numărului de persoane și a meseriei de care are nevoie firma sa.
Mai nouă Mai veche