Doi șoferi s-au ciocnit într-o curbă, la Stulpicani. Polițiștii au stabilit culpă comună pentru că amândoi au intrat pe contrasens

Doi șoferi s-au ciocnit într-o curbă, la Stulpicani. Polițiștii au stabilit culpă comună pentru că amândoi au intrat pe contrasens
Marți, 2 ianuarie 2024, în jurul orei 17:20, Vasile H., de 65 de ani, din Stulpicani, în timp ce conducea autoturismul Suzuki pe DJ 177A, în localitatea Stulpicani, având direcţia de deplasare Frasin către Ostra, din cauză că a pătruns pe contrasens într-o curbă la dreapta, a surprins autoturismul Dacia condus de Gheorghiță A., de 23 de ani, din Stulpicani, care se deplasa către Frasin, iar acesta din urmă a virat stânga și a pătruns pe contrasens în încercarea de a evita impactul, iar conducătorul autoturismului Suzuki a revenit brusc înapoi pe sensul său de mers, unde a intrat în coliziune frontal-laterală cu autoturismul Dacia.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară conducătorului autoturismului Dacia, care a fost transportat la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării de îngrijiri medicale i s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio-facial”, după care a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, pentru efectuarea unor investigaţii medicale suplimentare.
{inAds}
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul în ambele cazuri fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-le recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovăţia aparţine ambilor conducători auto care au pătruns pe contrasens.

A fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche