Incendiu izbucnit de la un ATV electric într-o gospodărie din Putna

Incendiu izbucnit de la un ATV electric într-o gospodărie din Putna
La 5 ianuarie 2024, la ora 13:30, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că pe raza localității Putna, județul Suceava, are loc un incendiu la acoperișul unei locuințe.

Cu ocazia intervenției că la locuința lui Ioan I., din localitatea Putna, județul Suceava, a izbucnit un incendiu în urma căruia au ars izolația de polistiren de pe un perete exterior al unei anexe, un ATV electric și s-au degradat pereții exteriori, o ușă, două geamuri termopan, precum și tavanul pe o suprafață de 8 mp.

Incendiul s-a manifestat la anexa casei, perete și tavan, pe o suprafață de 15 metri pătrați, care a fost stins de către proprietar până la sosirea pompierilor.
{inAds}
La fața locului, pentru stingerea și lichidarea incendiului au intervenit o autospecială de stingere și o ambulață din cadrul ISU Suceava, Garda Vicov.

În urma cercetării la fața locului efectuată împreună cu pompierii militari din cadrul ISU Suceava, s-a stabilit că incendiul a avut ca împrejurare determinantă o mașină electrică cu improvizații (ATV electric) depozitată lângă anexa locuinței, sursa probilă de aprindere a fost un scurtcircuit electric, mijlocul care ar fi putut produce aprinderea este un acumultor/baterie iar primul material care s-a aprins sunt mase plastice.

Locuința nu era asigurată pentru incedii sau alte calamități. În urma incendiului nu au rezultat persoane rănite.

Cercetările sunt continuate pentru clarificarea tuturor circumstanțelor în care s-a produs incendiul.
Mai nouă Mai veche