Opt tone de petarde și artificii confiscate de la un sucevean care le vindea pe internet

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a anunțat că, în urma acțiunilor desfășurate în ultima perioadă, polițiștii clujeni au confiscat opt tone de artificii și petarde de la un bărbat care le comercializa fără drept.

Potrivit informațiilor oferite de șeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, comisar șef de poliție Vasile Horațiu Mureșan, de la începutul lunii noiembrie 2023 și până în prezent, în contextul verificărilor pe linia operațiunilor cu articole pirotehnice, polițiștii clujeni au desfășurat 93 de controale la diferite persoane fizice, precum și la cei 40 de agenţi economici care sunt autorizați să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice din categoriile F1 (articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil) și P1 (articole pirotehnice, altele decât articolele pirotehnice de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care prezintă un risc scăzut). 

De asemenea, în această perioadă au fost efectuate cinci percheziții domiciliare și au fost constatate până în prezent zece infracţiuni, fiind indisponibilizată o cantitate de 8.191 kg articole pirotehnice și suma de 1.731.436 de lei și 30.050 de euro. 

Pentru neregulile constatate au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 lei, toate privind regimul materiilor explozive, în conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995.
{inAds}

Opt tone de artificii confiscate de la un sucevean

Inspectorul de poliție Andreea Pop a prezentat în detaliu cazul „capturii” a opt tone de articole pirotehnice, acțiune desfășurată în data de 23 decembrie 2023. Este vorba de un bărbat de 31 de ani, din județul Suceava, care domiciliază fără forme legale pe raza municipiului Cluj-Napoca. 

„Bărbatul gestiona un site unde își încărca produsele pirotehnice pe care le furniza persoanelor interesate. Ulterior, persoanele interesate plasau o comandă iar el pregătea respectivele colete, le trimitea destinatarilor prin intermediul firmelor de curierat. Au fost puse în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, toate locațiile fiind pe raza municipiului Cluj- Napoca. Au fost indisponibilizate 8.000 de kg de articole pirotehnice”, a informat inspectorul de poliție Andreea Pop.
Mai nouă Mai veche