Șofer beat, urmărit și blocat în trafic de polițiști, la Pojorâta

Șofer beat, urmărit și blocat în trafic de polițiști, la Pojorâta
Luni, 1 ianuarie 2024, la ora 19:02, echipajul de poliție de serviciu din cadrul Secției de Poliție Pojorâta a efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului Audi care nu s-a conformat, fiind urmărit și blocat după aproximativ 600 m.

La volanul autoturismului a fost identificat Mihăiță G., din comuna Pojorâta, județul Suceava, posesor al permisului de conducere valid pentru categoria B.

Conducătorul auto se afla sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul alcotest rezultând o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Rezultatul a fost negativ la testul cu aparatul Drugtest.
{inAds}
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge.

A fost întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

Totodată, s-a constatat că autoturismul Audi avea ITP expirată, motiv pentru care a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, iar ca măsură complementară s-a reținut certificatul de înmatricuare.
Mai nouă Mai veche