VIDEO Bărbat strivit de un copac, în pădure, salvat printr-o operație complicată făcută de urgență la Spitalul Județean Suceava

Un bărbat strivit de un copac căzut peste el, în pădure, ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Județean Suceava, a fost salvat printr-o intervenție chirurgicală complicată făcută de urgență de chirurgii vasculari ai unității medicale.

„În data de 25 ianuarie, la UPU a ajuns un pacient conștient, cooperant, politraumatizat prin strivire, peste care a căzut un copac în pădure.

După stabilizare și efectuarea investigațiilor în UPU, pe lângă multiple fracturi costale, s-au identificat și o ruptură de arteră axilară și tromboză de arteră subclavie soldate cu sângerare activă și ischemia acută a membrului superior stâng.
{inAds}
A fost anunțată garda de chirurgie vasculară care a venit rapid de la domiciliu și pacientul a fost dus în sala de operație. Intervenția a constat în refacerea fluxului arterial prin bypass subclavio-brahial și a durat 4 ore.

Echipa operatorie a fost formată din chirurgii vasculari dr. Sapaniuc Marin, dr Silistru Simona, medic anestezist dr. Drăgoi Lilian și asistenți de la blocul operator Onica Luiza și Fartusnic Sabina. 

O afecțiune cu potențial rapid letal a foat rezolvată printr-o mobilizare multidisciplinară exemplară. Evoluția este favorabilă până la acest moment”, a transmis dr. Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava. 

Atenție, imagini cu posibil impact emoțional:



Mai nouă Mai veche