Buletin de presă, 14 februarie 2023 - IPJ Suceava

Peste 650 de sancțiuni în valoare de cca. 300.000 lei aplicate de polițiști în cadrul unei ample acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere

În contextul situaţiei operative existente la nivelul judeţului Suceava, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, în perioada 10-12.02.2024, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni preventiv-reactive, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, precum și în vederea depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice sau a alte substanțe.
Cu ocazia executării acţiunii au aplicate 651 sancțiuni contravenționale în valoare de 310.880 lei.
De asemenea, au fost reținute 68 de permise de conducere și au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare.
Totodată, au fost constatate în flagrant 11 infracțiuni la regimul rutier.


Mandat pus în executare de către polițiști

La data de 13.02.2024, ora 14.30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au pus în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Rădăuţi, privind pe un bărbat de 45 ani, domiciliat în comuna Frătăuții Noijudeţul Suceava, condamnat la 180 zile închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de „abandon de familie” faptă prev. și ped. de art. 378 alin. (1) lit. c din Codul Penal lucrătorii, acesta fiind identificat pe raza comunei Frătăuții Noi.
Bărbatul a fost reţinut şi condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, fiind ulterior depus în Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 13.02.2024, ora 12:20, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că pe trecerea de pietoni de pe Blvd. Geroge Enescu din mun. Suceava, jud.Suceava, s-a produs un accident de circulaţie în care a fost implicat un autovehicul și în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane.
Echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului, iar din primele verificări a stabilit faptul că la data de 13.02.2024, în jurul orei 12.15, o femeie de 40 de ani din sat Prelipca, Oraș Salcea, jud. Suceava, în timp ce conducea autovehiculul pe blvd. George Enescu din mun. Suceava, a suprins și accidentat pe un minor de 16 de ani, care în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea drumului public prin loc marcat și semnalizat corespunzător.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat iar ulterior la sediul Spitalului Județean Suceava i s-a recoltat o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”.


La data de 13.02.2024, ora 10:46, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că pe str. Cuza Vodă din mun. Suceava, jud. Suceava, a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
S-a stabilit că la data de 13.02.2024, în jurul orei 10:45, o femeie în vârstă de 55 ani din mun. Suceava, jud. Suceava, a condus autoturismul și a intrat în coliziune cu vehiculul condus de către un bărbat în vârstă de 46 de ani din com. Grănicești, jud. Suceava, autoturism ce se deplasa pe str. Cuza Vodă. În urma impactului dintre autovehicule, autoturismul condus de către femeia de 55 ani a fost proiectat în alt autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 58 de ani din com. Adâncata, jud. Suceava,
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto în vârstă de 55 ani.
Conducătorii auto a fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, iar ulterior s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.


La data de 13.02.2024, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe DN2 H, în afara localității Horodnic de Jos, a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești.
La nivelul Poliției Municipiului Rădăuți s-a constituit echipa operativă, iar după deplasarea la locul producerii accidentului și în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că la data de 13.02.2024, în jurul orei 13:30, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din sat Brodina, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DN2 H în afara localității Horodnic de Jos, jud. Suceava, având direcția de deplasare dinspre Mun. Rădăuți către com. Gălănești, jud. Suceava, iar la un moment dat a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către de 45 ani din mun. Sibiu, jud. Sibiu, care se deplasa pe sensul opus de circulație.
În autoturismul condus de către bărbatul de 45 ani se aflau în calitate de pasageri alți doi bărbați de 40 și 38 ani.
În urma impactului a rezultat avarierea celor două autoturisme și vătămare corporală a conducătorilor auto precum și a celor doi pasageri.
Conducătorul auto de 27 ani, a fost testat cu aparatul etilometru rezultând o alcoolemie de 1,47 mg/l alcool în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul auto de 45 ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 și 4 din Codul penal și Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe prev. de art 336 alin 1 din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul penal.


La data de 13.02.2024, ora18:55, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe D.J.208E, în localitatea Boura, a avut loc un accident rutier.
La fața locului s-a deplasat echipă operativă din cadrul Compartimentului Rutier, iar cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că la data de 13.02.2024, în jurul orei 18:55 un bărbat de 39 ani, din comuna Forăști, jud. Suceava, în timp ce conducea autoutilitara str. D.J.208E, din direcția Forăști către Dolhești, a acroșat pe un pieton de 42 ani care se afla pe partea carosabilă, în urma accidentului rutier rezultând decesul acestuia. După producerea accidentului rutier, șoferul a părăsit locul faptei deplasându-se la domiciliul său situat la o distanță de circa 500m față de locul accidentului, însă a revenit ulterior.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ,,ucidere din culpă”, prev.și ped. de art. 192, alin.1 și 2 din C.Pen. și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, prev.și ped. de art. 338, alin.1 din C.Pen.
Mai nouă Mai veche