Buletin de presă, 9 februarie 2024 - IPJ Suceava

Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La data de 08.02.2024, polițiștii din cadrul Poliției mun. Fălticeni – Compartimentul Rutier, au fost sesizați cu privire la faptul că pe str. Armatei din mun. Fălticeni, jud. Suceava, s-a produs un accident rutier cu pagube materiale din care a rezultat avarierea a două autovehicule, iar conducătorul auto care a provocat tamponarea s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat pe cei doi conducători auto, iar în verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că la data de 08.02.2024, în jurul orei ora 16:15, un bărbat în timp ce conducea autoturismul a intrat în coliziune ușoară cu un alt autoturism condus în fața sa de către o femeie.
Conducătorii auto a fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,23 în cazul conducătoarei auto și 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului, care a fost condus la Spitalul mun. Fălticeni undei i-au fost recoltate probe de sânge.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336, alin 1 din Codul Penal față de bărbat, iar în cazul conducătoarei auto a fost întocmit proces verbal de contravenție pentru nerespectarea prev. art. 102/3/a din OUG 195/2002.
{inAds}

La 07.02.2024, orele 09:20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, au oprit pentru control o autoutilitară pe str. Mihoveni din sat/comuna Șcheia, jud. Suceava.
Cu ocazia legitimării conducătorului auto s-a stabilit faptul că acesta este un bărbat 45 ani, domiciliat în comuna Șcheia, sat Mihoveni, jud. Suceava, posesor al permisului de conducere valabil.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru din dotare, rezultatul fiind de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care, ulterior a fost condus la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din Codul penal.


La data de 07.02.2024 orele 21.15, polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe raza comunei Bilca, jud. Suceava, pe DJ 178C Bilca, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 36 ani, din orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava, conducător auto care emana halenă alcoolică.
S-a procedat la testarea cu aparatul etilometru alcooltest din dotare, rezultatul fiind 0.61 mg/l alcool în aer expirat, drept pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice în vedere stabilirii alcoolemiei.
În cauză urmează a se efectua verificări cu privire la infracțiunea de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” fapte prev. și ped. de art. 336 alin.1 din Codul Penal.


Mandate puse în executare de către polițiști

La data de 07.02.2024, Judecătoria Suceava a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 61/2024 din 07.02.2024, privind pe un bărbat domiciliat în sat Capu Codrului, comuna Păltinoasa, județul Suceava, condamnat la pedeapsa de 6 (șase) luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.
În urma investigațiilor, polițiștii Postului de Poliție Păltinoasa, județul Suceava, l-au identificat pe bărbat, acesta încarcerat în Penitenciarul Botoșani în vederea executării pedepsei.


La 07.02.2024, ora 20:20 a fost depus în Penitenciarul Botoșani un bărbat din comuna Ilișeșeti, județul Suceava, față de care Curtea de Apel Suceava a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la pedeapsa de 2 ani, 4 luni și 851 zile închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de ,,trafic de persoane”.
Persoana condamnată a fost identificată, preluată și depusă în penitenciar de catre polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, cu sprijilul polițiștilor din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 08.02.2024, ora 15:30, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la producerea unui accident rutier produs pe raza com.Rădășeni.
La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, care a efectuat cercetarea la fața locului, care a stabilit faptul că la data de 08.02.2024, în jurul orei 15:20, un bărbat de 70 ani, în timp ce conducea autovehiculul pe DJ209M, pe raza loc Rădășeni, jud.Suceava, pe relația Fălticeni către Rădășeni, a ieșit în afara părții carosabile unde a acroșat pe o femeie care se deplasa regulamentar în calitate de pieton.
În urma producerii accidentului rutier pietonul a suferit vătămări corporale ușoare, fără a rămâne internată.
Atât conducătorul auto cât și pietonul implicat în accidentul rutier au fost testați cu aparatul etiloterst rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 196 al. 2 și 3 CP.
Mai nouă Mai veche