FOTO O femeie a murit într-un incendiu, după explozia unei sobe, la Brodina

La data de 5 februarie 2024, la ora 11:15, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe raza comunei Brodina a izbucnit un incendiu la un imobil și o persoană este decedată.

Din primele verificări s-a constatat că incendiul a avut loc la gospodăria lui Petru Z., din satul Paltin, comuna Brodina, în curtea imobilului aflându-se patru imobile, unde acesta locuia cu fiul și familia acestuia, fiind într-o zonă greu accesibilă.

La fața locului au sosit autospeciale de stingere a incendilor cu apă și spumă din cadrul ISU Bucovina, care au procedat la localizarea și lichidarea incendiului. În momentul sosirii la fața locului ardea generalizat imobilul unde locuia efectiv proprietarul și soția acestuia Ana Z., de 66 de ani. Imobilul era confecționat din lemn, prevăzut cu acoperiș din astereală din lemn și învelitoare din tablă.
{inAds}
Din discuțiile purtate cu Petru Z. a rezultat faptul că se afla la domiciliul împreună cu soția sa, iar la un moment dat, de la soba din imobil a izbucnit un incendiu, moment în care cei doi au intrat în imobil pentru a stinge focul, iar la un moment dat a avut loc o mică explozie, moment în care Zeliuc Petru a reușit să iasă din imobil, iar soția sa a fost surprinsă de suflul acesteia și proiectată în afara imobilului, decedând.

Cu ocazia cercetării la fața locului, efectuată în prezența tehnicianului criminalist din cadrul Poliției municipiului Rădăuți și a șefului Departamentului de Pompieri Rădăuți, s-a stabilit faptul că cauza probabilă a evenimentului următoarele: foc sau scânteie de la sobă căzut pe pardoseala din lemn și cantitatea mare de materiale combustibile.

În urma incendiului a ars casa de locuit și anexa corp comun, confecționate din lemn, peo suprafață de 150 metri pătrați, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 30.000 lei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „ucidere din culpă” și „distrugerea”.
Mai nouă Mai veche