Transport de lemn fără documente depistat pe strada Volovățului din Rădăuți

Transport de lemn fără documente depistat pe strada Volovățului din Rădăuți.
Miercuri, 28 februarie 2024, de la ora 08:45, patrula de siguranță publică din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, desfășurând activități în cadrul acțiunii pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, a oprit pentru control o autoutilitară Ford pe strada Volovățului din municipiului Rădăuți.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana lui Petre T., de 53 ani, din satul Voievodeasa comuna Suceviţa, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei.

Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că transporta materiale lemnoase, respectiv resturi lemn molid, iar cu această ocazie conducătorul auto a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.
{inAds}
Polițiștii au efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare Canton Silvic Floaca din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.

Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 1,62 metri cubi lemn molid.

Conducătorul Auto a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 1,62 metri cubi lemn molid, în valoare de 249 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
Mai nouă Mai veche