Buletin de presă, 13 martie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 13 martie 2024 - IPJ Suceava
Amenzi în valoare de peste 50.000 lei aplicate în cadrul unei razii de către polițiștii din orașul Siret

La data de 12.03.2024, polițiștii din cadrul Poliției orașului Siret au organizată și desfășurat o acțiune proprie în sistem integrat (razie) pentru prevenirea și combaterea infracționalității pe raza de responsabilitate a subunității. În cadrul raziei au acționat și polițiști de frontieră, polițiști locali și jandarmi.
În perioada în care s-a acționat (intervalul orar 07:00-13:00), au fost legitimate 148 de persoane și au fost oprite și controlate 102 autovehicule.
Au fost organizate 17 filtre rutiere și s-au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale în valoare de 50.395 lei
Totodată, au fost reținute 3 și au fost ridicate 3 certificate de înmatriculare.
27 de șoferi au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest și a fost constatată o infracțiune în flagrant la regimul rutier.


Astfel, în cadrul raziei, în jurul orei 08.30, polițiștii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, în timp ce desfășurau activități specifice de control și supraveghere trafic rutier, pe drumul comunal 35 pe raza localității Bălcăuți, au observat un autoturism care circula sinuos și se îndrepta către DN2/E85. Astfel, echipajul de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului mai sus menționat iar conducătorul auto a oprit pentru control.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat din localitatea Bălcăuți, județul Suceava, posesor al permisului de conducere valabil. Întrucât emana halenă alcoolică și avea un comportament specific unei persoane ce a consumat băuturi alcoolice, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Boli Cronice Siret, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 12.03.2024, în jurul orei 08:06 un bărbat de 37 ani, domiciliat în com. Mogoșești Siret, jud.Iași, în timp ce conducea autoturismul pe DN2 E85, pe raza localității Oniceni, a părăsit partea carosabilă și a pătruns în curtea unui imobil aflat pe partea stângă privind direcția de deplasare a autoturismului.
În vehiculul implicat în accident se mai aflau încă 5 persoane (toți bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 47 de ani), care au suferit leziuni ușoare. De asemenea, șoferul de 37 ani a suferit și el leziuni ușoare.
Conducătorul auto a fost testat cu apararatul etilotest rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat probe de sânge la spitalul mun. Fălticeni pentru stabilirea alcolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2, 3 și 4 C.P.


La data de 12.03.2024, în jurul orei 14:55, un bărbat, în timp ce conducea mopedul fără număr de înregistrare/înmatriculare pe DJ 209H, pe raza satului Baia, com. Baia, jud. Suceava, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în șanțul din partea stângă a drumului, având în vedere direcția sa de deplasare.
În urma producerii accidentulului a rezultat autoaccidentarea ușoară a conducătorului mopedului.
Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, recoltându-i-se probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei la Spitalul mun. Fălticeni.
Efectuându-se verificări în baza de date s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din Codul Penal,(autoaccidentare), ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 din Codul Penal și ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prev. şi ped. de art. 334 alin. 1 din Codul Penal.


Nu consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La data de 12.03.2024, ora 1705, echipajul Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei municipiului C-lung Moldovenesc în timp ce îşi desfăşura atribuţiile de serviciu pe str. Tudor Vladimirescu din mun. C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control autoturismul care circula spre str.Trandafirilor.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat din mun. C-lung Moldovenesc, jud. Suceava. Acesta a fost testat cu etilometrul, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În continuare, acesta a fost condus la Spitalul municipal C-lung Moldovenesc, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe" faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul penal.


Surplus de material lemnos confiscat de polițiști și sancțiuni aplicate după controlul unui transport de lemn

La data de 12.03.2024, în jurul orei 17:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, au efectuat semanul regulamentar de oprire unui ansamblu de vehicule care circula pe DJ175Breaza, jud. Suceava, fiind încărcat cu material lemnos iar la volanul autoturismului a fost identificat un bărbat domiciliat în com./sat Fundu Moldovei, jud. Suceava.
Astfel, cu ocazia controlului s-a procedat la interogarea în aplicația Sumal 2.0 reieșind că există un aviz pentru cantitatea de 15.4563 lemn rotund rășinoase pentru cap tractor și un aviz pentru cantitatea de 21.2658 mc lemn rotund pentru remorcă.
Întrucât încărcătura a creat suspiciuni cu privire la diferența de material lemnos existentă pe ansamblul de vehicule și cea înscrisă în avizele de însoțire, acesta a fost condus la Cantonul Silvic de pe raza OS Breaza, jud. Suceava, unde materialul lemnos a fost inventariat, reieșind cantitatea de 2,15 mc în plus față de cantitatea înscrisă pe avize.
Având în vedere aspectele constatate, cantitatea de 2,15mc lemn rotund rășinoase molid a fost confiscată, iar societatea transportatoare a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei.
Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 101 alin. 1, pct.13 din OUG 195/2002 9 (nerespectarea regulilor privind transportul mărfurilor).
Mai nouă Mai veche