Doi șoferi băuți care s-au ciocnit la Lămășeni, dați de gol de iPhone-ul care a apelat singur 112 și a transmis coordonatele GPS

Un accident rutier în care au fost implicați doi conducători auto aflați în stare de ebrietate a fost semnalat autorităților din județul Suceava printr-un apel automat efectuat de un telefon iPhone care avea activată funcția „Crash detection”. Telefonul a apelat 112 și a indicat operatorilor STS coordonatele GPS. Ajunși la locul accidentului, polițiștii au constatat că amândoi conducători auto se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Duminică, 24 martie 2024, la ora 17:08, autoritățile au fost sesizate printr-un apel la 112 efectuat automat de aplicația Crash Detection a unui telefon Iphone cu privire la producerea unui accident rutier în satul Lămășeni, comuna Rădășeni, județul Suceava.

Un echipaj de poliție s-a deplasat la locul indicat de coordonatele GPS, unde au fost identificați doi bărbați din localitate. Din discuțiile purtate cu aceștia a rezultat faptul că în jurul orei 17:08, Paul G. se deplasa pe strada Mihai Niculăeasa din Lămășeni la volanul autoutilitarei Mercedes Benz, iar într-o curbă la stânga a fost acroșat în partea din spate de autoutilitara Volkswagen condusă de Răzvan A., din aceeași localitate.
{inAds}
În urma impactului au rezultat doar avarierea celor două autoutilitare, iar telefonul iPhone al conducătorului autovehicului Mercedes Benz a efectuat un apel de urgeță automat către 112, indicând operatorilor STS că a detectat producerea unui accident rutier și coordonatele GPS.

Cei doi conducători auto au fost testați de către echipajul de poliție sosit la fața locului cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul autovehicului Volkswagen și o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul autovehiculului Mercedes Benz. 

Cei doi conducători auto au fost conduși la Spitalul municipal Fălticeni în vederea recoltării de probe biologice și stabilirea cu exactitate a alcoolemiei din sânge. După ce a ajuns la spital, conducătorul autoturismului Mercedes Benz a solicitat acordarea de îngrjiri medicale, având diagnosticul „traumatism cranio-cerebral ușor, plagă paritală”, fără a rămâne internat.

În urma verificărilor s-a constatat că ambii conducători auto sunt posesori de permis de conducere valid și aveau drept de conducere.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii a două infracțiuni de „conducerea sub influenţa alcoolului” și „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche