Știai de aceste atracții turistice în Bulgaria? Le poți vizita și tu fără să îți iei concediu!

 


Când ai vizitat ultima dată Bulgaria? Dacă până acum nu ai mai fost aici, îți recomandăm să începi prin a vizita atracțiile turistice aflate la mică distanță de granița cu România. Pe acestea le poți vizita chiar dacă ai la dispoziție o singură zi.

În continuare, îți vom prezenta câteva dintre obiectivele turistice de care poate nu ai auzit, dar care merită toată atenția ta. Le poți vizita și dacă alegi excursii in Bulgaria de la ozicatovacanta.ro. Iată de ce să le vizitezi și să te bucuri de cele mai frumoase atracții ale țării vecine!

Monumentul Buzludzha

Nu este un monument cu o istorie fericită, însă impresionează pasionații de istorie și, de asemenea, pe toți oamenii care sunt fascinați de arhitectură și de peisaje încântătoare. Monumentul Buzludzha a fost construit în 1981 și ar fi trebuit să fie casa partidului comunist. Nu este într-o stare excelentă, astfel că se recomandă doar vizitarea pe exterior a monumentului. Are o formă unică, asemănătoare unui OZN, astfel că atrage turiștii dornici să exploreze istoria într-un cadru excepțional. Vizitarea acestui monument oferă oportunitatea de a înțelege perioada comunistă în Bulgaria. Având în vedere priveliștea uimitoare, mulți aleg să petreacă minute întregi admirând împrejurimile.

Orașul Koprivshtitsa

Orașul Koprivshtitsa este unul dintre cele mai frumoase din Bulgaria și poate fi considerat un muzeu în aer liber. Aici, vei găsi străzi pietruite și case tradiționale bine conservate, astfel încât Koprivshtitsa păstrează farmecul unei epoci trecute. Poți explora numeroasele muzee care adăpostesc artefacte și exponate, inclusiv de la Revoluția din 1876. Orașul este locul de naștere al unor personalități culturale remarcabile. Datorită arhitecturii deosebite și atmosferei nostalgice, Koprivshtitsa este destinația perfectă pentru cei pasionați de istorie și tradiții.

Peștera Devetashka și Cascadele de la Krushuna

Peștera Devetashka și Cascadele de la Krushuna din Bulgaria sunt unele dintre cele mai populare atracții naturale din Bulgaria, pe care merită să le vizitezi și tu măcar o dată în viață. Peștera Devetashka este unică, întrucât tavanul s-a prăbușit pe alocuri și nu pare o peșteră în adevăratul sens al cuvântului. Cascadele de la Krushuna impresionează atât datorită naturii lor și felului în care cade apa, cât și datorită drumului până acolo și împrejurimilor. Cu siguranță te vei bucura de un spectacol al naturii cum nu ai mai întâlnit până acum.

Satul Dolen

Nu în ultimul rând, îți prezentăm și satul Dolen, considerat unul dintre cele mai romantice din Bulgaria. Acesta te invită într-o călătorie în timp, unde vei găsi numeroase tradiții și autenticitatea vieții de la sat. Vei putea vizita case tradiționale din lemn, străzi pietruite și te vei bucura de o atmosferă liniștită. Astfel, Dolen oferă o incursiune în stilul de viață autentic bulgăresc. Tot aici, poți descoperi și cultura locală, tradițiile transmise din generație în generație și o bucate tradiționale delicioase. Cele mai importante atracții turistice sunt Biserica veche din lemn și Muzeul Etnografic.

Așadar, dacă vrei să vizitezi câteva obiective turistice deosebite, alege-le pe acestea din Bulgaria.

Mai nouă Mai veche