Transport de 1.500 de litri de alcool de contrabandă depistat de polițiști la Poiana Stampei. Șoferul avea permisul anulat

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava informează că miercuri, 20 martie 2024, Poliția Municipiului Vatra Dornei a organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și de siguranță publică, fiind organizate filtre rutiere pe mai multe căi de comunicații care converg spre zona urbană a municipiului.

În jurul orei 11:50, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla pe DN 17 din comuna Poiana Stampei, județul Suceava, a oprit pentru control autoutilitara condusă de Marian V., de 53 ani, din comuna Cotești, județul Vrancea.

În urma verificării stării permisului de conducere celui în cauză în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere anulat de către o instanță de judecată.
{inAds}
În continuare, s-a procedat la verificarea interiorului habitaclului, constatându-se că acesta transporta disimulat mai multe baxuri conținând pet-uri de câte doi litri, conducătorul auto relatând că acestea conțin alcool etilic, fără a deține documente de proveniență.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.

În urma activității de inventarierii încărcăturii transportate, a rezultat cantitatea de 125 de baxuri, fiecare cu câte șase pet-uri de doi litri, însumând cantitatea totală de 1.500 de litri. Au fost recoltate probe în vederea efectuării unei expertize de specialitate. Valoarea mărfii transportate ilegal este de aproximativ 140.000 lei.

Autoutilitara în valoare de aproximativ 8.000 de euro a fost indisponibilizată la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei, iar cantitatea de alcool a fost confiscată, ridicată și depozitată în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală.

De asemenea, anterior, în cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei în colaborare cu inspectori vamali au identificat în trafic un autoturism condus de către un bărbat de 25 ani care transporta 58.760 bucăți țigări contrabandă, țigaretele și vehiculul, fiind confiscate.
Mai nouă Mai veche