Atelier de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți, la Muzeul de Istorie Suceava

Atelier de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți, la Muzeul de Istorie Suceava
Muzeul Național al Bucovinei revine în atenția publicului său cu Atelierul de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți, care este organizat în perioada aprilie-mai 2024 la Muzeul de Istorie.

Calendarul zilelor de desfășurare este următorul: 19, 20, 26, 27 aprilie și 12, 13, 18 mai.

Cursul este structurat în 7 ședințe cu durata de 3 ore fiecare, pentru două grupe de maxim 12 persoane, după următorul orar: 900 – 1200 și 1700 – 2000.

Pot participa adulți și tineri cu vârsta peste 18 ani.
{inAds}
Vor fi asigurate toate materialele necesare desfășurării activității.

Fiecare participant va picta o icoană „da capo al fine” fiind îndrumat de către un lector de specialitate. Tehnica veche a iconografiei, rezultatul experienței de veacuri a iconarilor, adaptată în timp materialelor noi apărute, va fi descifrată pas cu pas, etapă cu etapă alături de doamna Marieta Rotariu, lectorul atelierului.

Înscrierile se fac la Muzeul de Istorie din strada Ștefan cel Mare, nr. 33, prin completarea Fișei de înscriere, pe care o găsiți la muzeu la Biroul Artă. Mai multe informații aflați la telefon 0230 216439 interior 133 sau pe www.muzeulbucovinei.ro/educație muzeala/adulți/.

Taxa de participare la curs: 200 lei. Plata se poate realiza în numerar la casieria muzeului.

Aflat la a V-a ediție Atelierul își păstrează tradiția, să prezinte publicului larg lucrările realizate de către participanți într-o expoziție pe simezele Muzeului de Istorie din Suceava.
Mai nouă Mai veche