Buletin de presă, 1 aprilie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 1 aprilie 2024 - IPJ Suceava
Bărbat reținut pentru o faptă gravă de agresiune

La data de 31.03.2023, în jurul orei 19 :23, Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de către personalul medical de pe ambulanță cu privire la faptul că în urma deplasării la un caz medical, au constatat decesul unui pacient dar și faptul că acesta prezenta urme de violență, existând suspiciunea unei agresiuni. Inițial, ambulanța fusese sesizată pentru intervenție de către o vecină a pacientului care îl văzuse pe acesta căzut.
La fața locului s-a deplasat și echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, intr-o locuință fiind identificat cadavrul unui bărbat de 46 ani, localnic. Acesta prezenta urme de violență la nivelul feței, însă în casă nu s-au identificat urme de răvășire, persoana decedată fiind cunoscută ca și consumatoare de alcool, existând și posibiltatea vătămării prin cădere.
Având în vedere suspiciunile create, s-a solicitat și echipa operativă sub coordonarea SIC IPJ Suceava și laboratorul criminalistic mobil, fiind informat totodată și procurorul criminalist.
În urma cercetării criminalistice amănunțite și a exploatării unor informații, s-a stabilit că în ziua precedentă între victimă și un alt bărbat de 35 de ani a avut loc un conflict pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice. Cei doi locuiau împreună cu chirie la adresa unde a fost identificat cadavrul, ambii bărbați fiind fără ocupație, consumatori de băuturi alcoolice și având un mod de viață dezorganizat.
{inAds}
Tot din cercetări s-a stabilit că între cei doi a izbucnit un conflict, bărbatul de 35 de ani aplicându-i părții vătămate de 46 ani mai multe lovituri în zona capului, care au dus la decesul ulterior al victimei.
În cauză s-a dispus și efectuarea necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a legăturii directe de cauzalitate între lovituri și deces.
A fost localizat pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc și bărbatul de 35 de ani, acesta recunoscând fapta comisă, motivat de consumul de alcool în exces și conflictul spontan.
După consultarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-a realizat încadrarea juridica a faptei sub aspectul infracțiunii de omor, procurorul dispunând reținerea bărbatului de 35 de ani pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.
În cursul acestei zile, după completarea probatoriului și obținerea rezultatelor preliminare ale necropsiei urmează a fi dispuse măsuri procesuale în consecință de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.


Agresor evacuat din locuință în baza ordinului provizoriu de protecție – Oprește violența din casa ta!

La data de 31.03.2024, ora 17.20, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați prin SNUAU 112, de către o persoană anonimă, despre faptul că la o locuință situată în satul Mitocași, comuna Mitocu Dragomirnei, județul Suceava, s-a produs un conflict în familie.
Cei doi soți între care a izbucnit scandalul locuiesc împreună cu fiica minoră în vârstă de 11 ani, într-un imobil situat în com. Mitocu Dragomirnei, sat Mitocași, jud. Suceava.
La data de 31.03.2024, în jurul orei 16.00, cei doi soți, după ce au făcut unele cumpărături în mun. Suceava, au revenit la locuința din satul Mitocași. La locuință, bărbatul fiind în stare de ebrietate, a inițiat o discuție cu soția sa, degenerând într-un conflict verbal. În timpul acestei dispute, bărbatul a amenințat-o cu acte de violență și a împins-o pe soția sa, moment în care minora a intervenit în apărarea mamei, apoi amândouă au părăsit locuința.
Bărbatul a fost identificat singur la locuință, prezentând leziuni la mâna dreaptă, relatând verbal că acestea au fost provocate ca urmare a distrugerii unor bunuri din locuință.
S-au întocmit 2 formulare de evaluare a riscului,stabilindu-se că există risc eminent pentru victime și se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
A fost emis ordin de protecție provizoriu față de bărbat, pe o perioadă de 120 ore, începând cu data de 31.03.2024, bărbatul fiind fiind evacuat și părăsind locuința comună din satul Mitocași.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de amenințarea, prevăzută de art. 206 alin. 1 din Codul penal și violența în familie, prevăzută de art.199 raportat la art. 193 alin. 1 din Codul penal, toate cu aplicarea art.38 alin. 1 din Codul penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 31.03.2024, în jurul orei 15:00, un bărbat în vârstă de 52 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, având direcţia de deplasare dinspre Suceava către Fălticeni, în momentul care a încercat să pătrundă pe un drum comunal către localitatea Ipoteşti, a intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule format din cap tractor ce tracta semiremorcă, condus de către un bărbat de 59 ani.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului autoturismului și a unei pasagere din mașina acestuia.
Conducătorii auto a fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2, 3 şi 4 din Codul Penal.


La data de 31.03.2024, orele 17:18, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe raza comunei Horodnic de Jos s-a produs un eveniment rutier cu victime.
La data de 31.03.2024, în jurul orei 17:15, un bărbat din mun. Rădăuți, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DC46, în interiorul com. Horodnic de Jos, jud. Suceava, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă a sensului său de deplasare, intrând în coliziune cu stâlpul gardului unui imobil.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți, unde, i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2), rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


La data de 31.03.2024, ora 16:50, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată cu privire la faptul că pe D.N. 17, a avut loc un accident cu victimă.
La data de 31.03.2024, aproximativ în jurul orei 16:45, o femeie din com. Curtești, jud. Botoșani, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe D.N. 17, în afara localității Ilișești, jud. Suceava, din direcția localității Păltinoasa către localitatea Ilișești, a intrat în coliziune cu un alt autoturism care avea același sens de deplasare. În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui pasager din primul aututurism.
Conducătorii autoturismelor au fost testati cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ pentru fiecare în parte, după care au fost condusi la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în vederea recoltării de mostre biologice.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Vătămare corporală din culpă”, prev și ped. de art. 196, alin. 2, 3 din CP.


Dosar penal întosmit pentru infracțiuni privind mărcile și indicațiile geografice

La data de 31.03.2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea, au desfășurat activități specifice pe linia comercializării produselor contrafăcute în piața de pe raza mun. Rădăuți.
În timp ce polițiștii efectuau activități de verificare a comercianților, a fost identificat un bărbat care efectua acte de comerţ cu produse expuse spre vânzare într-un spațiu amenajat special.
Procedând la verificarea mărfurilor expuse la vânzare, polițiștii au constatat că produsele (80 bucăți articole îmbăcăminte și încălțăminte) sunt inscripţionate cu nume de mărci cunoscute, pentru care persoana verificată nu a putut prezenta documente de provenienţă, aviz de însoţire a mărfii ori certificat de conformitate, declarând că nu are vreun document de provenienţă.
În temeiul art. 169 din Codul de procedură penală, polițiștii au procedat la ridicarea în vederea confiscării şi continuării cercetărilor a bunurilor, existând suspiciuni că ar fi contrafăcute, încălcând astfel prevederile 102 alin. (1), lit. b) din Legea nr. 84/1998.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102 alin. (1) lit. b) şi alin. (3) din Legea nr. 84/1998, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea.


Nu vă urcați la volan sub influența alcoolului sau drogurilor!

La 31/03/2024, în jurul orelor 20:35, polițiștii din cadrul SPR 3 Marginea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență a com. Horodnic de Sus, jud. Suceava, în cadrul acțiunii pe linie rutieră, au efectuat semnal regulamentar de oprire a autoturismului condus de către un bărbat din com. Horodnic de Sus, jud. Suceava.
Conducătorul autoturismului a prezentat documentele personale și cele ale autoturismului, nefiind constatate nereguli.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultând o cantitate de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta a fost condus la Spitalul mun. Rădăuți pentru recoltarea probelor biologice de sânge, cu consimțământul său, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Având în vedere aspectele constatate lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SPR 3 Marginea s-au sesizat din oficiu sub aspectul savarșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prev. și ped. art. 336, alin. 1 din Codul Penal, cauza urmând să fie soluționată procedural.
Mai nouă Mai veche