Buletin de presă, 10 aprilie 2024 - IPJ Suceava

Șoferi băuți identificați în trafic de către polițiști

La data de 09.04.2024, ora 19.09, un bărbat de 34 ani, din mun. Rădăuți, a condus autoturismul pe str. Putnei, din mun. Rădăuți și a acroșat ușor în partea din spate,un alt autoturism. După eveniment, autoturismul condus de bărbatul de 34 de ani și-a continuat deplasarea, celălalt șofer implicat sesizând evenimentul prin SNUAU 112.
În timp ce echipajul de poliție din cadrul B.O.P Rădăuți intervenea la acest eveniment, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin S.N.U.A.U 112 despre faptul că pe strada Eudoxiu Hurmuzachi din municipiul Rădăuți, un conducător auto în stare de ebrietate este agresiv. Astfel, atât echipajul din cadrul B.O.P cât și echipajul rutier, au fost direcționate către locul indicat.
Aici, a fost identificat autoturismul volanul căruia se afla bărbatul de 34 de ani, acesta fiind singur în autoturism. Șoferul nu s-a supus solicitărilor polițiștilor de a ieși din autoturism, astfel că a fost extras de către polițiști cu utilizarea forței și încătușat. Întrucât din habitaclul autoturismului condus se simțea un puternic miros de alcool, șoferul a fost condus la spitalul Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicând o valoare de 1,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Fiind verificat în bazele de date, s-a stabilit faptul că șoferul are dreptul de a conduce suspendat.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a fi dispuse și măsuri procesuale.


La data de 10.04.2024, în jurul orei 01.15, polițiștii din cadrul Poliției mun. Suceava, Biroul Ordine Publică, au oprit pentru control, pe str. Ștefan cel Mare, din municipiul Suceava, autoturismul condus de o femeie de 26 ani, din localitatea Adâncata.
Întrucât pe timpul discuțiilor conducătoarea auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acesteia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătoarea auto a fost condusă la UPU Suceava, unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


Lemn confiscat și sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației privind transportul materialului lemnos

La data de 09.04.2024, în jurul orei 11.15, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, polițiștii Postului de Poliție Moldova Sulița, au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autospeciale ce tracta semiremorca, ansamblu de vehicule care circula pe DJ175 Moldova Sulița, acesta fiind încărcat cu material lemnos.
Astfel, cu ocazia controlului s-a procedat la interogarea în aplicația Sumal 2.0, reieșind că există un aviz pentru cantitatea de 18.455500 lemn rotund rășinoase și un aviz pentru cantitatea de 30.380400 mc lemn rotund.
Întrucât încărcătura a creat suspiciuni cu privire la diferența de material lemnos existentă pe ansamblul de vehicule și cea înscrisă în avizele de însoțire, acesta a fost condus la OS Breaza, jud. Suceava, unde materialul lemnos a fost inventariat, reieșind cantitatea de 2,15 mc în plus față de cantitatea înscrisă pe avizul emis pentru semiremorca, iar pentru avizul emis pe autoutilitara nu au fost constatate nereguli.
Având în vedere aspectele constatate, cantitatea de 2,15mc în valoare de 369 lei lemn rotund rășinoase molid a fost confiscată, iar societatea transportatoare a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.500 lei. Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 101 alin. 1, pct.13 din OUG 195/2002 (nerespectarea legislației privind transportul mărfurilor).


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 09.04.2024, în jurul orei 15.30, un bărbat de 62 ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe DN17, din direcția Gura Humorului către mun. Suceava și a intrat în coliziune ușoară cu autoturismul condus de către un bărbat de 56 ani, din oraș Gura Humorului, care circula din sensul opus de mers.
După eveniment, cei doi conducători au fost conduși de polițiștii Secției de Poliție Rurală Șcheia la sediul subunității pentru întocmirea documentelor de constatare.
La sediul poliției, ambii șoferi au acuzat dureri ușoare, fiind solicitate echipaje de ambulanță și acordarea de îngrijiri de specialitate.
Șoferii au fost testați cu aparatele etilotest, rezultatele fiind negative și au fost recoltate și probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Mandat pus în executare de polițiști

La 09.04.2024, ora 18.45, Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului a fost înștiințată despre emiterea mandatului a pedepsei închisorii privind pe un bărbat de 31 ani, domiciliat în satul Solonețu Nou, comuna Cacica.
În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Gura Humorului, s-a dispus față de bărbat condamnarea la 1 an, 4 luni și 20 zile închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ”Complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”, fapt pentru care polițiștii s-au deplasat la adresa de domiciliu, iar în urma verificărilor efectuate în teren bărbatul a fost identificat pe raza comunei Cacica, arestat şi depus la Penitenciarul Botoşani.
Mai nouă Mai veche