Buletin de presă, 14 aprilie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 14 aprilie 2024 - IPJ Suceava
3 ordine provizorii de protecție emise de către polițiștii din Vatra Dornei într-o singură zi

La data de 13.04.2024, ora 22:27, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat din comuna Șaru Dornei, jud. Suceava, cu privire la faptul că a fost lovit de către fiu.
Cu ocazia efectuării verificărilor, s-a stabilit că cei doi locuiesc împreună în comuna Șaru Dornei, sat Gura Haitii, jud. Suceava.
În ziua de 13.04.2024 partea vătămată și fiul său, în timp ce se aflau la domiciliu, au consumat băuturi alcoolice, iar la un moment dat, pe fondul unor neînțelegeri fiul l-a lovit pe tatăl său.
Victima a refuzat să se prezinte la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză a fost completat formularul de evaluare a riscului, rezultând faptul că există risc iminent asupra vieții și integrității victimei, motiv pentru care s-a dispus emiterea ordinului de protecție provizoriu pentru 5 zile.
Totodată, partea vătămată a depus plângere prealabilă împotriva fiului său pentru comiterea infracțiunii de „violența în familie”, faptă prev. de art. 199 alin. 1) Cod penal, raportat la art. 193 alin. 1) din Cod Penal, fiind întocmit dosar de cercetare penală.
{inAds}

Tot la data de 13.04.2024, ora 20:09, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat din mun. Vatra Dornei, jud. Suceava, cu privire la faptul că un vecina lovit-o pe soția sa.
Cu ocazia efectuării verificărilor, s-a stabilit că între cele două familii vecine există neînțelegeri mai vechi referitoare la litigii succesorale, persoanele implicate fiind rude între ele.
La data de 13.04.2024, în jurul orelor 20:00, pe fondul neînțelegerilor vechi și a unor discuții în contradictoriu 4 persoane din cele două familii, s-au lovit reciproc.
Persoanele implicate nu au dorit să se prezinte la Spitalul municipal Vatra Dornei pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză au fost completate formularele de evaluare a riscului, rezultând faptul că există risc iminent asupra vieții și integrității victimelor, motiv pentru care s-a dispus emiterea a două ordine de protecție provizorii pentru 5 zile.
Totodată, s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ,,Violența în familie”, faptă prev. de art. 199 alin. 1) Cod penal, raportat la art. 193 alin. 1) din Cod Penal.


Șofer reținut pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 13.04.2024, în jurul orei 17:40, polițiștii Postului de Poliție Păltinoasa, au oprit pentru control, pe drumul comunal din sat Capu Codrului, comuna Păltinoasa, județul Suceava, autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat domiciliat în sat Capu Codrului, comuna Păltinoasa, jud. Suceava.
Solicitându-i permisul de conducere, șoferul a menționat că nu deține permis de conducere, aspect verificat și în bazele de date ale Poliției Române.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 din Cod Penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336, alin. (1), din Cod Penal, cauza urmând a se soluţiona procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, urmând a se raporta de urmare.
Prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare din acceeași dată s-a dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore, a șoferului, acesta fiind introdus în C.R.A.P din cadrul I.P.J Suceava.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 13.04.2024, în jurul orei 11.20, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din com. Frătăuții Noi, jud. Suceava a condus motocicleta pe str. Gării, din mun. Rădăuți, jud. Suceava și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o femeie din mun. Rădăuți, jud. Suceava.
În urma impactului, motociclistul s-a dezechilibrat, a căzut pe partea carosabilă și a suferit leziuni corporale, motiv pentru care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul mun. Rădăuți.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, ulterior recoltându-i-se o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul motocicletei nu a putut fi testat cu aparatul etilometru, fiind transportat la unitate medicală, însă i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Întocmit dosar penal petru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. și ped de art. 196 alin. 2 raportat la art. 194 alin 1, lit. b din Codul Penal.


La data de 13.04.2024, ora 13:50, Poliția mun. Fălticeni a fost sesizată SNAU 112 cu privire la faptul că pe raza com. Slatina, jud. Suceava, s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești.
La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, care a efectuat cercetarea la fața locului, ocazie cu care s-a stabilit că la data de 13.04.2024, în jurul orei 13:45, un bărbat, în timp ce conducea un utilaj agricol pe D.J. 209 A pe raza loc. Slatina, com. Slatina, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un alt bărbat, care se afla în depășirea utilajului agricol.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a șoferului autoturismului.
Conducătorul autotusimului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând să i se recolteze probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
Conducătorul utilajului agricol a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit faptul că șoferul utilajului agricol nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule iar utilajul agricol nu este înregistrat/înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”Vătămare corporală din culpă” prev. de art. 196 al. 1 Cod Penal, „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” faptă prev și ped de art 336 alin.1 Cod Penal, „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev și ped de art 335 alin.1 Cod Penal și „Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” faptă prev și ped de art 334 alin.1 Cod Penal.


La data de 13.04.2024, ora 21:53, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Rădăuți au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu victime pe strada Piața Unirii de pe raza mun Radauti.
La data de 13.04.2024, ora 21.50, un bărbat din mun. Rădăuți, jud. Suceava, a condus autoturismul pe strada Piața Unirii de pe raza mun. Rădăuți. În momentul în care a ajuns în intersecția semaforizată dintre str. Piața Unirii și str. Ștefan cel Mare a fost surprins de apariția pe trecerea de pietoni a unui bicilist de 17 ani, care a traversat pe bicicleta, la culoarea roșie a semaforului. În urma impactului bicilistul a fost proiectat pe trotuarul din partea dreaptă a direcției de deplasare a autoturismului, suferind vătămări ușoare.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind negativ, după care a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge. Acesta deține permis de conducere valabil.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilometru la Spitalul Județean Suceava rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2) rap. la art. 194 alin. (1) lit. b).


Mandate puse în executare de polițiști

În baza unor informații obținute, la data de 13.04.2024, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, s-au deplasat pe raza satului Stânca, comuna Zvoriștea, județul Suceava, la locuința unui bărbat în vederea punerii în executare a mandatului de executare al pedepsei închisorii emis față de acesta de către Judecătoria Bacău, județul Bacău, fiind condamnat la pedeapsa de 1 (un) an, 9 (nouă) luni și 10 (zece) zile închisoare cu executare.
În urma verificărilor efectuate, persoana urmărită, a fost identificată în interiorul locuinței, fiind preluată de către un echipaj de poliție din cadrul B.O.P. – Poliția Municipiului Suceava și încarcerată în Penitenciarul Botoșani.


La data de 12.04.2024, polițiștii S.P.R. 9 Șcheia au primit mandatul de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat din sat Șcheia, com. Șcheia, jud. Suceava, în vederea punerii în executare, acesta fiind condamnat la pedeapsa de 2(doi) ani și 20 (douăzeci) zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, faptă prev. și ped. de 253, alin. 1 Cod penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prev. și ped de art. 336 alin. 1 Cod penal.
S-a format o echipă operativă din 6 lucrători din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia, care s-a deplasat la adresa persoanei condamnate, ocazie cu care aceasta a fost identificată la locuința de domiciliu și condusă la sediul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia.
S-a constituită escortă din lucrători de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava-Biroul de Ordine Publică, care au procedat la conducerea condamnatului la Penitenciarul Botoșani, unde a fost depus și încarcerat.


Nu consumați alcool și droguri la volan!

La data de 13.04.2024, ora 19:06, polițiștii SPR 1 Vadu Moldovei au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că un motoscuter este izbit într-un podeţ în Bogdăneşti.
A fost identificată apelanta care a precizat faptul că în timp ce se deplasa pe DJ155A Bogdăneşti, a remarcat pe sensul de mers Râşca-Bogdăneşti o persoană de sex masculin care în timp ce conducea un motoscuter, într-o curba spre stânga, s-a dezechilibrat şi a plonjat în podeţul din faţa porţii unei locuinţe, provocând distrugeri podeţului în cauză.
A fost identificat conducătorul motoscuterului în persoana unui bărbat din com/sat Bogdăneşti, jud. Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcoolul pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul mun. Fălticeni, în vederea recoltării a două mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1. Cod Penal.


La data de 14.04.2024, orele 01:45, echipajul din cadrul SPR 7 aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu și acționând pe linie de alcool, a depistat și oprit în trafic, pe raza DJ 209 M Lămășeni, jud. Suceava, autoturismul condus de către un bărbat domiciliat în sat Lămășeni, com. Rădășeni, jud. Suceava.
Întrucât conducătorul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere rezultatul șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i s-au prelevat probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336 al. 1 din C.P., ce va fi soluționat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Rădășeni.


La data de 14.04.2024, în jurul orelor 00:00, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Gălănești, pe drumul național 2H din localitate, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au efectuat semnale regulamentare de oprire autoturismului ce se deplasa din direcția comunei Vicovu de Jos, spre municipiul Rădăuți.
Conducătorul vehiculului s-a conformat semnalelor și a oprit pe partea dreaptă, în afara părții carosabile.
Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuni de ,,conducerea unui vehicul sub influnța substanțelor psihoactive”, faptă prev. și ped. de art. 336, alin. (2) din Codul Penal.


La data de 14.04.2024, ora 02:15, în timp ce polițiștii din cadrul S.P.R. 9 Șcheia efectuau serviciul de patrulare și intervenție la evenimente, pe raza sat./com. Ciprian Porumbescu, jud. Suceava, au efectuat semnal regulamentar de oprire a autoturismului condus de către un bărbat din sat/com. Ciprian Porumbescu, jud. Suceava, care a înmânat documentele autoturismului și documentele personale, respectiv cartea de identitate și permisul de conducere, iar din verificările efectuate în bazele de date s-a stabilit că acesta este valabil, având totodată și dreptul de a conduce valabil.
Deoarece șoferul emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosarul penal, cercetările sunt continuate de polițiștii S.P.R.9 Șcheia, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) Cod Penal.


La data de 14.04.2024, ora 01:13, polițiștii din cadrul Comp. Rutier și B.O.P al Poliției mun. Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza mun. Fălticeni, au oprit autoturismul condus de către un bărbat de 33 de ani și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde urmează să i se recolteze probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemie.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336 alin 1 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche