Buletin de presă, 17 aprilie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 17 aprilie 2024 - IPJ Suceava
Aproape 500 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor rutiere

În contextul situaţiei operative existente la nivelul judeţului Suceava, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, în perioada 13-14.04.2024, în intervalul orar 08:00 – 12:00, respectiv 15:00 – 19:00, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni preventiv-reactive, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 498 de sancțiuni contravenționale, din care cele mai multe – 273 pentru depășirea regimului legal de viteză.
Valoarea totală a contravenţiilor a fost de 220.960 lei.
De asemenea, în cadrul acțiunii au fost suspendate 43 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.
Totodată, au fost constatate în flagrant 11 infracţiuni la regimul rutier.
{inAds}

4 transporturi de cherestea în valoare de cca. 10.000 lei confiscate de către polițiști

La 15.04.2024, ora 13.55, în baza Planului de Acțiune dispus pe linie silvică, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control autoutilitara care se deplasa în intersecția DN 17A Satu Mare / DJ 178B Satu Mare, Județul Suceava.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat domiciliat în comuna Frătăuții Noi, județul Suceava.
Cu ocazia controlului efectuat, s-a constatat faptul că șoferul transporta materiale lemnoase, respectiv cheresea specia rășinoase, fără a deține documente specifice de transport.
Având în vedere aspectele constatate, autoutilitara a fost condusă la punctul de descărcare din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul specializat a procedat la inventarierea masei lemnoase.
Cu această ocazie, s-a constatat faptul că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 3.35 mc de cheresea specia rășinoase în valoare de 3.001 lei.
Pentru aceste motive, șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. (2), lit. a) pct. 2 din Legea nr. 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 3.35 mc de cherestea specia rășinoase și predarea acesteia în custodia Ocolului Silvic Marginea.


La 15.04.2024, orele 04.45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit pentru control pe strada Gheroghe Doja, o autoutilitară încărcată cu cherestea de esență rășinoase.
S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care s-a constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat din com. Valea Moldovei, jud. Suceava. În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că, transportă cantitatea de 4,369 mc cherestea de esență rășinoase fără a deține documente de proveniență legală.
Conducătorul autoutilitarei, a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „a” pct. 2 din Legea 171/2010, iar cantitatea de 4,369 mc cherestea rășinoase, în valoare de 3.914 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata.


La data de 16.04.2024, ora 01.50, în timp ce executau activități pe linie silvică, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control pe DJ 178 C din comuna Frătăuții Noi, județul Suceava, autoutilitara care transporta material lemnos, respectiv cherestea rășinoase. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de către un bărbat domiciliat în comuna Frătăuții Noi, județul Suceava care a prezentat un aviz de însoțire.
Existând suspiciuni cu privire la faptul că susnumitul transportă cherestea în plus față de avizul de însoțire, transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic din cadrul acestui ocol pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că șoferul a transportat în plus față de avizul de însoțire prezentat cantitatea de 1,06 mc cherestea rășinoase în valoare de 949 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 Modificată iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Tot cu ocazia controlului efectuat pe DJ 178 C-Frătăuții Noi, la ora 04.10 a fost oprită pentru control o altă autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv cherestea rășinoase. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat domiciliat în comuna Frătăuții Noi, județul Suceava care nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic din cadrul acestui ocol pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că șoferul a transportat fără aviz de însoțire cantitatea de 1.95 mc cherestea rășinoase în valoare de 1.747 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Șofer reținut pentru conducere sub influența alcoolului

În continuarea cercetărilor efectuate de Poliția Mun. Rădăuți referitor la evenimentul din 09.04.2024, ora 19.09, privind conducerea unui autoturism pe str. Putnei, din mun. Rădăuți, de către un bărbat de 34 de ani având o alcoolemie în valoare de 1,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat, s-a concluzionat faptul că se impune luarea unei măsuri preventive față de șofer cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prev. și ped. de art. 336 alin. (1) și art. 335 alin. (2), cu aplicarea art. 38 alin. (2) și art. 41 alin. (1) din Codul Penal.
Astfel, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier s-a dispus reținerea șoferului pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 16.04.2024, ora 07:45, o femeie de 33 ani, din mun. Fălticeni, în timp ce conducea autoturismul pe str. Mihail Sadoveanu din mun. Fălticeni, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 45 ani, din com. Râșca.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului de 45 ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru rezultatele fiind de 0,00 mg/l și li s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.


La data de 16.04.2024, în jurul orelor 09.30, un bărbat în vârstă de 79 ani, din com. Voitinel, a condus autoturismul pe D.N 2 E, pe raza localității Vicovu de Jos și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un tânăr în vârstă de 20 ani, din mun. Rădăuți.
În urma evenimentului a rezultat avarierea celor două autovehicule implicate și vătămarea corporală ușoară a șoferului de 79 ani.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, apoi l-i s-au recoltat câte o probă biologică de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.


La data de mai sus, în jurul orei 16:30, o femeie de 45 ani, din com. Zamostea, sat Răuțeni, a condus autoturismul pe DJ 291 K, pe raza localității Lunca și a intrat în coliziune cu atelajul hipo, condus de către un bărbat de 49 ani, domiciliat în com. Zamostea, sat Lunca.
În urma impactului, a rezultat avarierea autoturismului precum și a atelajului hipo, rănirea ușoară a cabalinei, precum și vătămarea corporală ușoară a conducătorului atelajului hipo.
Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă”,.


Bărbat bănuit de furt reținut de polițiști

În continuarea cercetărilor efectuate de polițiștii SPR 8 Adâncata, privind comiterea la data de 13.04.2024, a infracțiunii de furt calificat, constând în sustragerea a 7 ceasuri bărbătești și 3 femeiești, în valoare de aproximativ 3500 Euro, în dauna unei persoane vătămate de 32 ani, din localitatea Mitocu Dragomirnei, polițiștii au reușit identificarea persoanei bănuite de săvârșirea faptei, respectiv un bărbat de 34 ani, cu domiciliul în localitatea Arbore.
După administrarea materialului probator, prin ordonanța din data de 16.04.2024 a organelor de cercetare ale poliției judiciare din cadrul SPR 8 Adâncata, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de bărbatul de 34 ani sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1, art.229 alin. 2 lit b Cp cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal.
Prin ordonanța din data de 16.04.2024, organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul SPR 8 Adâncata au dispus reținerea bărbatului de 34 ani pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.
Mai nouă Mai veche