Buletin de presă, 18 aprilie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 18 aprilie 2024 - IPJ Suceava
Sancțiuni contravenționale și alte 2 transporturi de cherestea confiscate de către polițiști

La data de 17.04.2024, în jurul orei 05:10, polițiștii Secției 12 Poliție Rurală Preutești au oprit pentru control pe DJ 208C ce străbate localitatea Dolheștii Mici, com. Dolhești, autoutilitara condusă de către un bărbat din com. Cornu Luncii, jud. Suceava, care transporta material lemnos, respectiv cherestea, esență rășinoase.
Procedând la interogarea aplicație SUMALcontrol, polițiștii au stabilit faptul că pentru autoutilitară nu era emis niciun aviz de însoțire a materialului lemnos, motiv pentru care autoutilitara cu material lemnos a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Dolhasca, punctul Fălticeni, în vederea inventarierii.
În aceeași zi, în jurul orei 10:00, s-a procedat la cubarea materialului lemnos de către personal silvic din cadrul Ocolului Silvic Dolhasca, constatându-se faptul că șoferul transporta cu autoutilitara cantitatea de 2,963 mc cherestea rășinoase, fără a avea documente de proveniență a materialului lemnos.
Cantitatea de 2,963 mc cherestea rășinoase în valoare de 2.652 lei a fost confiscată conf art. 19 alin. 2 lit. a pct 2 din Lg. 171/2010, șoferul fiind sacționat contravențional cu amendă în valoare de 5,000 de lei conform Lg 171/2010.
{inAds}

Tot la data de 17.04.2024, orele 09:50, în timp ce polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Mălini, se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul Planului de Acțiune pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice întocmit la nivelul Secției de Poliție Rurală nr.7 Mălini, au identificat și oprit în trafic pentru control, pe drumul județean D.J.209 A Cornu Luncii, pe raza com. Cornu Luncii, sat Cornu Luncii, jud. Suceava, autoutilitara condusă de către un bărbat din com. Slatina, jud. Suceava, care transporta material lemnos fără a deține documente legale de proveniență sau aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat, fapt pentru care s-a procedat la însoțirea acestuia la Ocolul Silvic Mălini în vederea luării măsurilor legale care se impun.
Totodată, s-a procedat la verificarea transportului de material lemnos în aplicația SUMAL, ocazie cu care s-a constat faptul că nu există un aviz de însoțire a materialului lemnos emis pentru autoutilitara în cauză.
În urma inventarierii materialului lemnos, s-a stabilit faptul că șoferul a transportat cantitatea de 2,59 mc cherestea rășinoase căprior în valoare de 1.813 lei, materialul lemnos fiind confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Mălini, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 2.000 lei.


Mandat pus în executare de polițiști

La data de 17.04.2024, ora 17:31 Poliția Municipiului Rădăuți a primit spre executare Mandatul de Executare a Pedepsei cu Închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind pe un bărbat de 25 ani, cu domiciliul în comuna Dornești, jud. Suceava cu privire la care s-a dispus condamnarea la pedeapsa de 4 (patru) ani și 3 (trei) luni închisoare, pentru infracțiunea de „furt calificat în forma continuată”, faptă prev. și ped. de art. 228 alin. 1, combinat cu art. 229 alin. 1 lit. b și d și alin. 2 din Codul penal, cu aplicarea art, 77 lit. a și d din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 și art. 41 alin. 1 din Codul penal.
În vederea executării mandatului, polițiștii s-au deplasat la domiciliul persoanei condamnate, bărbatul fiind identificat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 17.04.2024, în jurul orei 11:20, un bărbat de 53 ani, din loc. Târgu Frumos, jud. Iași, în timp ce conducea autoutilitara ce tracta o semiremorcă pe DNE 17, în loc. Păltinoasa, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat 48 ani, din loc. Vama, jud. Suceava, după impact autoturismul părăsind partea carosabilă.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a șoferului de 48 ani, precum și a unui pasager din autoturismul condus de către acesta.
Conducătorul auto de 53 de ani a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Celălalt conducător auto, rănit în acccident, nu a putut fi testat cu aparatul etilometru, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei de către lucrătorii Biroului Rutier Suceava.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă,, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 şi 4 din C.P..


În ziua de 17.04.2024, în jurul orei 1450, un bărbat de 34 ani, din oraș Vicovul de Sus, jud. Suceava, a condus autoturismul, pe DN2E, în exteriorul loc. Cacica, având direcția de deplasare loc. Cacica către loc. Vârfu Dealului, iar intr-o curbă la stânga, a părăsit partea carosabilă și a intart în coliziune cu parapetul metalic de protecție de pe partea dreaptă a sensului de deplasare.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului, precum și a unei femei de 23 de ani, a unui bărbat de 32 de ani și a doi minori de 3 și 5 ani, toți pasageri în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P..
Mai nouă Mai veche