Buletin de presă, 19 aprilie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 19 aprilie 2024 - IPJ Suceava
Cherestea confiscată de către polițiști

La data de 18.04.2024, ora 17:30, patrula de poliție din carul SPR 1 Vadu Moldovei, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a identificat pe DJ 155A o autoutilitară ce transporta material lemnos, fiind condusă de către un bărbat domiciliat în com. Răucești, sat Răucești, jud. Neamț.
Fiindu-i solicitate documentele privind transportul de material lemnos, conducătorul auto nu a putut să prezinte niciun document specific de transport.
S-a procedat la verificarea transportului depistat prin interogarea bazei de date specifice, respectiv platforma sumal 2.0, rezultând faptul că pentru data și ora identificării nu există avize.
S-a solicitat sprijin de specialitate Ocolului Silvic Râșca pentru inventarierea materialului lemnos din autoutilitara, stabilindu-se faptul că aceasta transporta 1,616 m3 cherestea tivită molid.
Polițiștii au dispus Măsuri sancționarea șoferului conform art. 19 alin. 2 lit a) pct. 1 din Legea 171/2010, iar complementar, în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010., s-a dispus confiscarea fizică a cantității 1,616 m3 cherestea tivită molid, în valoare de 1.447 lei.
Materialul lemnos confiscat fiind depozitat și preluat în custodie de către OS Râșca.
{inAds}

Dosar penal la regimul rutier

La data de 18.04.2024, în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe raza comunei Panaci, judeţul Suceava, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din comuna Panaci, județul Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date cu utilizarea aplicației E-DAC, a reieșit faptul că acesta figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală potrivit art. 335 alin. (2) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii din cadrul Postului de poliție Panaci.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 18.04.2024, orele 10:00, Poliția Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza orașului Cajvana, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
În baza sesizării s-a constituit echipa operativă la nivelul Poliției Municipiului Rădăuți ce s-a deplasat la fața locului, constatând că la data de 18.04.2024, în jurul orei 09.30, o femeie de 28 ani, din localitatea Cajvana, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DJ 178 D, pe raza localității Cajvana, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto de 28 de ani, din orașul Cajvana, jud. Suceava.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi i s-au recoltat probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Vătămare corporală din culpă” faptă prev și ped. de art. 196 alin. (2) raportat la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


La data de 18.02.2024, ora 17:12, Poliția Orașului Siret a fost sesizată cu privire la faptul pe DN 2 pe raza localității Bălcăuți, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate 3 autovehicule și în urma căruia o persoană a suferit vătămări corporale.
În temeiul sesizării, polițiștii din cadrul Poliției orașului Siret – Formațiunea Rutieră și din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți s-au deplasat la fața locului, constatând că în jurul orei 17:00, o femeie a condus autoturismul pe DN2 și în aproprierea intersecției care duce spre satul Negostina, a intrat în coliziune ușoară cu o autoutilitară, care l-a rândul său a fost anterior acroșată de o altă autoutilitară care circula în spatele acesteia.
În urma coliziunii a rezultat rănoirea ușoară a conducătoarei autoturismului.
Conducătorii tuturor autovehiculelor au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, recoltându-se și probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ,,Vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 196 alin. 1 din Codul Penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii Formațiunii Rutiere Siret.
Mai nouă Mai veche