Buletin de presă, 21 aprilie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 21 aprilie 2024 - IPJ Suceava
Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiștii din Câmpulung Moldovenesc

La data de 21.04.2024, ora 02.36, polițiștii din cadrul Poliției Mununicipiului C-lung. Moldovenesc au fost sesizați prin apel S.N.U.A.U. 112 de către o femeie din mun. C-lung. Moldovenesc, jud. Suceava, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către concubinul ei.
Având în vedere aspectele sesizate, polițiștii s-au deplasat în regim de urgență la fața locului, unde i-au identificat și legitimat pe apelant și pe concubinul acesteia, aplanând conflictul.
Ambele persoane au fost invitate la sediul poliției, loc unde femeii i-a fost aplicat formularul de evaluare a riscului, fiind întrunite condițiile emiterii ordinului de protecție provizoriu.
Din discuțiile purtate cu apelanta s-a stabilit că la data de 21.04.2024, în jurul oeri 0230, în timp ce se aflau la locuința comună situată în mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, pe fondul unui conflict spontan cauzat de consumul de alcool, bărbatul a agresat-o fizic și i-a adresat cuvinte și expresii jignitoare.
Având în vedere aspectele constatate dar și cele rezultate în urma aplicării formularului de evealuare a riscului, a fost emis ordinul de protecție provizoriu pentru 5 zile împotriva concubinului, acesta fiind evacuat din locuință și luând la cunoștință despre măsurile și despre interdicțiile pe care este obligat să le respecte.
De asemenea, în urma plângerii formulate, în cauză a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de „Violență în familie”, faptă prev. și ped. de art. 199, alin. (1) din Codul Penal rap. la art. 193, alin. (1) din Codul Penal.
{inAds}


Șofer băut și fără permis prins de către polițiști după o urmărire în trafic

La data de 20.04.2024, ora 22.55, în timp ce executau activități pe linie de poliție rutieră pe DJ208B, de pe raza localității Berești, comuna Hănțești, județul Suceava, polițiștii au efectuat semnal de oprire regulamentar prin folosirea semnalelor acustice și luminoase unui autoturism care se deplasa din sens opus.
Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalele de oprire, a mărit viteza de deplasare, echipajul de poliție intrand imediat în urmărirea acestuia. În momentul în care s-a reuis ecartul între autoturismul urmărit și autospeciala de poliție, polițiștii au reușit să distingă persoana aflată la volan, acesta fiind un bărbat din localitatea Hănțești, județul Suceava, care se afla singur în autovehicul.
Deși s-au efectuat somațiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, șoferul urmărit nu a a oprit, încercând să iși asigure scăparea.
S-a procedat la urmărirea în continuare a acestuia pe raza localității Berești, iar la un moment dat conducătorul auto a efectuat un viraj și a pătruns cu autoturismul pe un teren agricol, unde a parcurs aproximativ 100 metri, apoi a oprit și a încercat să fugă, fiind însă prins de către polițiști.
Șoferul a fost încătușat și a fost condus la autospeciala de poliție, unde a precizat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la UPU din cadrul Spitalului Sf Ioan Cel nou Suceava unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe faptă prev.și ped. de art. 336 alin. 1 Cod Penal și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev şi ped de art. 335 alin. 1 Cod Penal, urmând a fi soluționat procedural de polițiștii Secției de Poliție Adâncata.
Totodată șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002.


Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică desfășurată pe raza municipiului Suceava

La data de 20.04.2024, între orele 14.00-16.00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava a fost inițiată și organizată o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în parcuri, zone de agrement, stații ale mijloacelor de transport, zone aglomerate, săli de jocuri, precum și pentru creșterea siguranței traficului rutier.
Acțiunea a avut un pronunțat caracter preventiv, urmărindu-se și creșterea gradului de vizibilitate a elementului polițienesc în mediul stradal și implicit a sentimentului de siguranță publică.
În cadrul acțiunii au fost legitimate și verificate cu suportul aplicației electronice E-DAC, 71 de persoane.
Au fost controlate 30 de vehicule și au fost testați cu aparatele etilotest/ drugtest 20 de conducători auto.
Au fost efectuate 5 filtre de poliție și s-au reținut un permis de conducere, 3 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
De asemenea, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12.085 lei, din care 12 la Legea 61/1991 în valoare de 7300 lei pentru acte de tulburare a liniștii publice și 17 la OUG 195/2002 în valoare de 4785 lei, privind siguranța rutieră.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 20.04.2024, ora 08:01, Poliția Mun. Fălticeni, a fost sesizată prin SNAU 112 despre faptul că pe raza loc. Cornu Luncii, com. Cornu Luncii, s-a produs un accident rutier.
Din verificări, s-a constatat că la data de 20.04.2024, în jurul orei 08.00, o femeie, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209 A, pe raza localității Cornu Luncii, com.Cornu Luncii, pe relația Mălini-Cornu Luncii, a intrat în coliziune față – spate cu autoturismul condus în fața sa de către o altă conducătoare auto.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a celei de-a doua șoferișe, care a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Mun. Fălticeni, fără a rămâne internată.
Ambele conducătoare auto au fost testate cu aparatul etilometru rezultatele fiind negative.
S-a dispus întocmirea dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă” faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 și 3, din Codul Penal.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 20.04.2024, orele 17:10, echipajul de poliție din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, pe Drumul Județean 17, pe raza com. Pojorâta, sat Valea Putnei, jud. Suceava, a oprit pentru control ansamblul de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă, în care se afla încărcată cherestea tivită, specia molid.
Conducătorul auto s-a conformat, ocazie cu care a prezentat pentru control documentele personale și ale ansamblului, stabilind că sunt în termenul de valabilitate.
Prin intermediul aplicației Sumal 2.0 a fost verificat transportul, aplicația generând faptul că există două avize electronice, pentru cantitatea de 48,77 mc cherestea și pentru cantitatea de 4,45 mc cherestea.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material transportată, ansamblul a fost condus la Atelierul de Producție Sadova, unde a fost inventariată, ocazie cu care a reieșit că ansamblul de vehicule transporta cantitatea de 55,25 mc cherestea tivită specia molid, cu luarea în considerare a toleranțelor legale, astfel rezultând în plus cantitatea de 2,03 mc cherestea tivită rășinoase.
Având în vedere aspectele constatate, cantitatea de 2,03 mc cherestea rășinoase în valoare de 1.822 lei a fost confiscată, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conf. Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 1000 lei.


La 20.04.2024, orele 12:35, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, au oprit pentru control pe DJ 209L pe raza comunei Cacica, sat Pârteștii de Sus, jud. Suceava, autoutilitara condusă de către un bărbat din com. Dărmăneşti, jud. Suceava, căruia i s-a solicitat să înmâneze documentele personale și ale autoutilitarei.
S-a constatat faptul că autoutilitara transporta material lemnos, respectiv lemn foc fag, secţionat la un metru lungime, motiv pentru care au fost solicitate documentele de proveniență și transport, șoferul afirmând că nu deține documente pentru bunurile transportate.
S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0 a autoutilitarei, constatându-se faptul că transportul nu are emis niciun aviz de însoțire a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat conducătorului auto deplasarea la sediul Cantonului Silvic Neagota din cadrul Ocolului Silvic Solca.
Specialiștii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând un volum de 2,40 metri cubi lemn foc fag, cu o valoare totală de 566 lei, care a fost confiscat.
Față de șofer, polițiștii au dispus măsura de sancționare contravențională conform art. 19 alin. 2 lit. b din Lg. 171/2010, cu amendă în valoare de 1000 lei, precum și măsura complementară de confiscare a cantității de 2,40 metri cubi lemn foc fag.


Nu consumați alcool și droguri la volan!

La data de 20.04.2024, în jurul orei 2350, polițiștii Secției 10 P.R Gura Humorului cu sprijinul polițiștilor Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţionau în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice pe raza satului Berchișești, jud. Suceava, au oprit pentru control autoturismul, la volanul căreia se afla un bărbat de 22 ani, din com. Berchișești, jud. Suceava.
Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuni de ,,conducerea unui vehicul sub influnța substanțelor psihoactive”, faptă prev. și ped. de art. 336, alin. (2) din Codul Penal.


La 20.04.2024, ora 10.14, polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți, în timp ce desfășurau activități specifice de control și supraveghere a traficului rutier pe drumul comunal 35B pe raza comunei Grămești, sat Botoșanița Mică, județul Suceava, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire pentru autoturismul condus de către un bărbat din comuna Grămești, județul Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică și avea un comportament specific unei persoane ce a consumat băuturi alcoolice, șoferul fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,72 mg./l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Boli Cronice Siret, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.


La data de 20.04.2024, ora 04.10, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, patrula de poliție a oprit pe raza municipiului Suceava, autoturismul condus de către un bărbat de 32 de ani, acesta fiind testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0.49 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, șoferul a fost condus la secția UPU din cadrul Spitalului Sf Ioan Cel nou Suceava unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe faptă prev.și ped. de art. 336 alin. 1 Cod Penal, urmând a fi soluționat procedural de lucrătorii Biroului Rutier.
Mai nouă Mai veche