Buletin de presă, 28 aprilie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 28 aprilie 2024 - IPJ Suceava
Dosar penal la regimul rutier

La data de 27.04.2024, ora 11.40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe str. Ghorghe Doja, au procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism cu număr înmatriculare provizoriu.
După efecutarea semnalului regulamentar de oprire și după declinarea calității, conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 32 de ani, cu domiciliul în mun. Suceava, jud. Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date specifice s-a constatat faptul că numerele de înmatriculare provizorii sunt expirate, autoturismul fiind prevăzut cu o poliță RCA valabilă, iar șoferul figurează cu dreptul de a conduce valabil, fiind posesor al permisului de conducere.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilolest, rezultatul afișând o concentrație de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost intocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ”conducerea unui autovehicul neînmatriculat” faptă prevăzută şi pedepsită de art 334 alin.1 Cod Penal, cercetările urmând a fi continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 27.04.2024, în jurul orei 10.30, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava, a condus autoturismul pe strada Calea Cenăuți, pe raza orașului Vicovu de Sus, din direcția comuna Vicovu de Jos către oraș Vicovu de Sus și aintrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de către un alt bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Gălănești, județ Suceava.
La rândul său cel de-al doilea autoturism a fost proiectat în alte două vehicule staționate în coloană pe același sens de mers.
În urma impactului a rezultat avarierea celor patru vehicule și rănirea ușoară a unei pasagere din autoturismul condus de către bărbatul de 43 de ani din coumna Gălănești.
Cei patru conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind negativ, iar la Spitalul Municipal Rădăuţi, li s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.


La data de 27.04.2024, în jurul orei 14:30, un bărbat din Mun. Suceva, jud. Suceava, în timp ce conducea motociclul pe raza com./sat Bunești, str. Sucevei, jud. Suceava, din direcția Fălticeni-Suceava, a intrat în coliziune cu un autoturism ce rula în fața sa, pe aceeași direcție de mers.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului de motociclu.
Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilometru rezultatele fiind negative, fiind prelevate și probe biologice de sânge.
S-a dispus întocmirea dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă” faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 și 3 din Codul Penal.


La data de 27.04.2024, în jurul orei 19.50, un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Straja, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DJ209G în comuna Straja, jud. Suceava, din direcția oraș Vicovu de Sus către comuna Brodina, a pierdut controlul autoturismului și a acroșat un cap de podeț.
În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto care era singur în autoturism și avarierea autoturismului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind negativ, iar la Spitalul Mun. Rădăuţi, i s-a recoltat o probă biologică de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche