Buletin de presă, 6 aprilie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 6 aprilie 2024 - IPJ Suceava
Mandate puse în executare de către polițiști

Având în vedere Mandatul de Executare a Pedepsei Închisorii emis de către Judecătoria Suceava privind pe un bărbat domiciliat în sat/com. Șcheia, jud. Suceava, prin care s-a dispus arestarea și depunerea lui la penitenciar în vederea executării pedepsei de 1 an și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere , faptă prev si ped de art 335 alin 1 cod Penal, la data de 05.04.2024, polițiștii au constituit echipe de căutare, reușind identificarea persoanei condamnate pe raza com. Șcheia, jud. Suceava.
Bărbatul, care figura urmărit, a fost reținut și depus la Penitenciarul Botoșani în vederea executării pedepsei.


La 05.04.2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Mălini, au primit spre executare Mandatul de Executare a Pedepsei Închisorii din data de 05.04.2024, emis de către Judecătoria Campulung Moldovenesc, privind pe un bărbat în vârstă de 47 ani, din com. Slatina, Suceava, acesta fiind condamnat la pedeapsa de 2 ani si 4 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și complicitate la tăiere, rupere, distrugere degradare ori scoatere din rădăcini fără drept de arbori, prev. de art. 48 din Codul penal raportat la art. 107 alin.1 litera d) din Codul Silvic.
În baza Mandatului de Executare a Pedepsei Închisorii, polițiștii l-au identificat pe bărbatul de 47 ani și încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Botoșani.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 05.04.2024, ora 17.02, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, despre producerea unui accident rutier în Poiana Stampei.
Echipa operativă deplasată la fața locului, a stabilit că la data de 05.04.2024, în jurul orei 17:00, un bărbat de 88 ani din comuna Poiana Stampei, jud. Suceava, se afla în autoturismul care era oprit în afara părții carosabile a D.N. 17. În momentul în care s-a pus în mișcare, a intrat în coliziune cu ansamblul de vehicule, condus de către un bărbat de 57 ani din com. Mihăileni, jud. Botoșani.
În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto de 88 ani și rănirea pasagerei de pe locul dreapta față din autoturism, o femeie de 74 ani.
Conducătorul ansamblului de vehicule a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltate și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de ,,uciderea din culpă”, prev. de art. 192 alin. (1) și (2) din Codul penal și ,,vătămarea corporală din culpă”, prev. de art. 196, alin. (2) și (3) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.
Mai nouă Mai veche