Buletin de presă, 7 aprilie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 7 aprilie 2024 - IPJ Suceava
Șofer băut și fără permis imobilizat de polițiști după o urmărire în trafic

La data de 06.04.2024, în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava și Biroului Rutier Suceava, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe Drumul Comunal 65, pe raza satului Corocăiești, com. Verești, au observat un autoturism care se deplasa pe str. Rozelor direcția către D.C. 65.
La observarea autospecialei de poliție, conducătorul autoturismului, a traversat D.C. 65, a pătruns pe str. Arinului unde a mărit viteza de deplasare cu scopul de a se sustrage controlului. Având în vedere aceasta situație, polițiștii au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase, efectuând semnal regulamentar d eoprire, însă șoferul autoturismulului nu s-a conformat încercând să se sustragă.
Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului, pe str. Prieteniei, reușind să reducă distanța dintre autospecială și vehicul. În aceste condiții, conducătorul auto a coborât de la volan și a fugit, cu scopul de a-și pierde urma. În acel moment acesta a fost interceptat și imobilizat de către polițiști.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliției Orașului Salcea, unde în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că șoferul este un bărbat vârstă de 35 ani, cu domiciliul în sat Corocăiești, comuna Verești, judeţul Suceava, care la momentul depistării se afla singur în interior.
Conducătorul auto a fost verificat în baza de date și s-a constatat faptul că nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Șoferul a fost testat cu etilometrul rezultând o alcoolemie de 0,13 mg./l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 1.650 lei.
Totodată, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.
{inAds}

Încă un ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști – Oprește violența din casa ta!

La data de 06.04.2024, orele 18:00, la sediul Poliției Municipiului Suceava s-a prezentat o femeie de 61 ani, din mun. Piatra Neamț, fără forme legale în mun. Suceava, care a sesizat faptul că are un conflict cu soțul ei de 59 ani, din aceeași localitate.
Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că femeia este căsătătorită de circa 7 ani cubărbatul de 59 ani. Cei doi locuiesc de circa 2 ani de zile într-un apartament din municipiul Suceava. Aceștia nu au împreună copii, iar de circa un an de zile între cei doi au început să apară anumite neînțelegeri, uneori aceste neînțelegeri transformându-se în violență fizică, aspecte ce nu au fost sesizate până în prezent de către femeie.
În ziua de 01.04.2024, în jurul orei 07:00, în timp ce femeia se afla în locuință, pe fondul neînțelegerilor, soțul ei i-a luat fără acordul ei un telefon mobil și actul de identiate fără a le înapoia, apelanta deplasându-se ulterior spre serviciu. Ulterior, în jurul orei 17:00 din aceeași zi, când s-a reîntors la domiciliu a izbucnit din nou un conflict, în urma căruia femeia a fost lovită de către soțul său.
Apelanta a declarat că a fost amenințată cu acte de violență fizică și i s-a creat și o stare de temere motiv pentru care în continuarea a plecat de la domiciliu la tatăl ei, unde rămas pe toată această perioadă.
A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care s-a constatat în urma răspunsurilor oferite că există risc iminent asupra vieții și integrității femeii, aceasta dorind emiterea ordinului de protecție provizoriu împotriva soțului. Partea vătămată nu prezenta urme vizibile de violență și nu a dorit intervenția unui echipaj medical și nici să se deplaseze la o unitate medicală.
S-a emis ordinul de protecție provizoriu, pe o perioada de 5 zile, stabiliundu-se faptul că bărbatul nu are voie să se apropie la o distanță mai mică de 100 metri de soția lui, de reședința ei unde va locui și locul de muncă.
A fost întocmit în temeiul art. 61 C.P.P. proces-verbal de constatare, cercetările în cauză urmând a fi continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violenţă în familie”, faptă prev. şi ped. de art. 199 alin. 1 din Cod Penal, rap. art. 193 alin. 1, din C. Pen. ,,amenințarea” faptă prev. şi ped. de art. 206 alin.1 din Cod Penal și “furt” faptă prev. și ped. art. 228 alin. (1), raportat la art. 231, alin. (1). din Codul penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 06.04.2024, în jurul orei 15:55, un bărbat de 35 ani, din oraș Gura Humorului, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177 A pe raza loc. Frasin, a surprins și accidentat pe o minoră de 10 ani din orașul Frasin, care s-a angajat în traversarea străzii din partea stângă a părții carosabile, fără a se asigura. Conducătorul auto a încercat să evite impactul virând dreapta și a intrat în șanțul din partea dreaptă a părții carosabile, iar pe minoră a acroșat-o ușor cu partea laterală stânga a mașinii.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorei de 10 ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 07.04.2024, în jurul orei 02.00, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a condus autoturismul pe strada Calea Cernăuți pe raza orașului Vicovu de Sus, iar într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă prin partea stângă, intrând în coliziune cu un cap de podeț din beton, rezultând avarierea autoturismului și rănirea conducătorului auto.
Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge la Spitalul Județean Suceava de către lucrătorii de poliție din cadrul Biroului Rutier Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal cu privire la săvărșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Nu vă urcați la volan sub influența alcoolului sau drogurilor!

La data de 06.04.2024, ora 10:26, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, în timp ce desfăşurau activităţi specifice cu autospeciala pe DN29, oraș Salcea, au oprit autoturismul condus de către un bărbat de 47 ani, din com. Fântânele.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou”, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge la interval de o oră în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.


La data de 06.04.2024, în jurul orei 03.50, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei din mun. Fălticeni, autoturismul care rula cu viteza de 114 km/h în localitate, depășind cu +64 km/h limita maximă de viteză admisă.
În urma discuţiilor purtate cu conducătorul auto de 45 ani, din mun. Fălticeni, acesta emana halenă alcoolică şi fiind testat cu aparatul etilometru, a rezultat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Fălticeni, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.


La data de 07.04.2024, în jurul orei 00:03, lucrătorii BOP din cadrul Pol. Mun. Rădăuți, acținând pe DN2H în afara localității Horodnic de Jos au oprit în trafic autoturismul condus de către un tânăr de 25 ani, din mun. Suceava.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere acest aspect, șoferul fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea probelor de sânge.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La data de 07.04.2024, ora 00:50, patrula de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Secția de Poliție Burdujeni, efectuând un filtru pe strada Gheorghe Doja, din mun. Suceava, a procedat la oprirea unui autovehicul condus de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, cu domiciliul în mun. Suceava.
Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul fost condus la unitate medicală pentru recoltarea probelor de sânge.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche