Crimă la Câmpulung Moldovenesc! Un tânăr beat și-a ucis în bătaie colegul de apartament

Crimă la Câmpulung Moldovenesc! Un tânăr beat și-a ucis în bătaie colegul de apartament
Duminică, 31 martie 2024, în jurul orei 19:23, Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de către personalul medical de pe ambulanță cu privire la faptul că în urma deplasării la un caz medical a fost constatat decesul unui pacient, dar și faptul că acesta prezenta urme de violență, existând suspiciunea unei agresiuni. Inițial, ambulanța fusese sesizată pentru intervenție de către o vecină a pacientului care îl văzuse pe acesta căzut.

La fața locului s-a deplasat și echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, într-o locuință fiind identificat cadavrul lui Valentin Pașcan, de 46 ani, localnic. Acesta prezenta urme de violență la nivelul feței, însă în casă nu s-au identificat urme de răvășire, persoana decedată fiind cunoscută consumatoare de alcool, existând și posibiltatea vătămării prin cădere.

Având în vedere suspiciunile create, s-a solicitat și echipa operativă sub coordonarea Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava și laboratorul criminalistic mobil, fiind informat totodată și procurorul criminalist.
{inAds}
În urma cercetării criminalistice amănunțite și a exploatării unor informații, s-a stabilit că în ziua precedentă între victima și Daniel Maxim, de 35 de ani, a avut loc un conflict pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice. Cei doi locuiau împreună cu chirie la adresa unde a fost identificat cadavrul, ambii bărbați fiind fără ocupație, consumatori de băuturi alcoolice și având un mod de viață dezorganizat.

Tot din cercetări s-a stabilit că între cei doi a izbucnit un conflict, Daniel Maxim aplicându-i părții vătămate mai multe lovituri în zona capului, care au dus la decesul ulterior al victimei.

În cauză s-a dispus și efectuarea necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a legăturii directe de cauzalitate între lovituri și deces.

Autorul a fost localizat pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, acesta recunoscând fapta comisă, motivat de consumul de alcool în exces și conflictul spontan.

După consultarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, s-a dispus încadrarea juridica a faptei sub aspectul infracțiunii de omor, procurorul dispunând reținerea agresorului pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche