Permis fals prezentat de un camionagiu turc în Vama Siret. I s-a întocmit dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret cercetează un cetățean turc care a prezentat la control un permis de conducere fals, având însemnele autorităților din Turcia.

Marți, 16 aprilie 2024, în jurul orei 00.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară un cetățean turc, în vârstă de 36 de ani. Acesta conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor și remorcă, înmatriculat în Ucraina.
{inAds}
Odată cu pașaportul, polițiștii de frontieră i-au solicitat și permisul de conducere, iar în urma verificărilor au constatat că documentul prezentat de șofer, având însemnele autorităților din Turcia, nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic, fiind fals total.

În cauză polițiștii de frontieră suceveni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
Mai nouă Mai veche